Industriarbetarnas tidning

Arbetsmiljö och jämställdhet högt på listan

10 januari, 2007

Skrivet av MARCUS JOHANSSON

Arbetsmiljö, löner och jämställdhet tillhör fackets viktigaste frågor. De som inte är med i facket är tveksamma till medlemsavgiftens storlek och nyttan av medlemskapet.
Det konstaterar LO i rapporten Röster om facket och jobbet som presenterades i dag.

Fler frågor som anses som prioriterade för facket är anställningstrygghet och skydd mot inkomstförluster.

– Rapporten bekräftar att vi jobbar med rätt frågor. Men vi måste vara lyhörda och bli tydligare med att förklara nyttan med medlemskapet, säger Leif Håkansson, LO:s tredje vice ordförande.

Det är femte gången på 18 år som rapporten kommer ut. LO har låtit SCB fråga 8 500 anställda om deras syn på facket. Förutom LO-medlemmar tillfrågas även Saco- och TCO-medlemmar.

Rapporten visar att de som gått ur facket främst gjort det på grund av missnöje med facket, för hög avgift, byte av arbetsgivare eller övergång till att bli egenföretagare.

Tydligt är att facket har svårast att rekrytera medlemmar bland ungdomar i Stockholmsregionen. Av ungdomar under 25 år är endast var tredje med i något fackförbund.

Den totala fackliga organisationsgraden i Sverige var som högst i mitten på 1990-talet, när över 85 procent var anslutna till något förbund. Nu är mindre än 80 procent av alla anställda med i facket.

En av huvudförklaringarna, enligt LO, är den strukturomvandling som skett. Jobb försvinner i industrin, som av tradition har hög andel organiserade, och fler arbeten kommer till i service- och tjänstesektorn. Slutsatsen är att det är svårare att bedriva fackligt arbete på små företag med få anställda.

Trots en vikande organisationsgrad bedömer LO att de minskade medlemssiffrorna kommer att plana ut och lägga sig på nuvarande nivå.

Intervjuerna som ligger till grund för rapporten gjordes våren 2006. Alltså före valet och beslutet om höjda a-kasseavgifterna. Leif Håkansson menar, med stöd av rapporten, att medlemsavgiften hittills inte varit en anledning att lämna facket.

– Däremot är avgiften ett skäl till folk inte går med i facket. När det gäller den höjda a-kassan måste förbunden tydligt visa på skillnaden mellan avgift till a-kassa och facket, säger han.

Rapporten som presenterades är den första av sju som alla kommer ut under 2007.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?