Industriarbetarnas tidning

DA ger ut reportagebok

11 januari, 2007

I år fyller Dagens Arbete tio år. Firandet har just inletts med utgivningen av ett extra tjockt jubileumsnummer och fortsätter nu med en reportagebok.

– Reportaget har alltid spelat en central roll i Dagens Arbete. Därför är det roligt att vi nu kan manifestera vår 10-åriga tillvaro med att ge ut en reportagebok, säger chefredaktör Hans Larsson.

Boken, som heter ”Kampen, Sorgen, Kyssen”, ges ut i samarbete med bokförlaget Atlas. Den innehåller 22 reportage från de tio år som gått sedan tidningen startades.

– Det goda reportaget, med den välskrivna texten och det personliga tilltalet, har haft en särställning i tidningen och skall så fortsätta att ha, säger Hans Larsson.

Boken innehåller reportage med rubriker som ”Kyss mig i Svanskog”, ”En smed smider sin sorg”, ”Ombudsmannen som slutade knarka” och ”Vladimir och det nya Europa”. Sammantaget ger de 22 reportagen en bild av hur Sverige förändrats under de tio åren och hur människor lever och verkar i glädje och sorg.

– Som tidningsläsare översköljs vi dagligen av underhållningsjournalistik som gör halvkändisars privatliv till riksangelägenheter. I detta medielandskap känner vi på Dagens Arbete oss mer behövda än någonsin. Våra reportrar tar läsarna med ut i den verkliga verkligheten. Vi får möta intressanta människor i reportage präglade av närvaro och respekt, säger Hans Larsson.

Kampen, Sorgen, Kyssen kan beställas här.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.