Industriarbetarnas tidning

Försenade arbetare varnas på Volvo

16 januari, 2007

Skrivet av PÄR KARLSSON

Volvo i Göteborg har börjat varna de arbetare som inte kommer i tid. Två förseningar på ett halvår räcker för en muntlig tillrättavisning. På Volvos verkstadsklubb är man kritisk och menar att diskussion, och inte bestraffning, är en bättre väg att gå.

– Vi har både haft stormar och vägar som rasat här på sistone. Det funkar inte att varna folk om man inte ser till anledningen till förseningen, säger Rolf Johansson, som är IF Metalls skyddsombud vid Volvo Personvagnar i Göteborg.

De nya reglerna som införts vid fabriken i Torslanda kallas av Volvo för en ”stegplan för korttidsfrånvaro”. Två sena ankomster under ett halvårs tid räcker för en muntlig tillrättavisning. Vid den tredje förseningen dimper ett brev från chefen ned i brevlådan, och vid fjärde tillfället så kopplas personalchefen in.

Christer Gunnarsson är presschef på Volvo Personalvagnar. Han menar på att åtgärden är en rättvisefråga.

– Vi har väl inte haft några större problem med förseningar, utan vi gör det här för att alla ska veta var gränserna går och att bedömningen ska vara lika för alla. Förut har olika chefer hanterat förseningar på olika sätt.

Rolf Johansson berättar att fackklubben håller med om att det är viktigt att komma i tid, men att varna folk är enligt honom fel väg att gå.

– En varning är en allvarlig sak, och enligt kollektivavtalet får man inte bestraffa folk hur som helst. Jag tror det här helt enkelt är ett sätt för företaget att rationalisera och strama åt verksamheten.

Presschefen Christer Gunnarsson manar facket till lugn, och säger att företaget kommer att lyssna på deras åsikter i de förhandlingar som ska hållas.

– Givetvis tycker vi det är viktigt att vi och facket är överens. Sen är det klart att det kan finnas rimliga skäl till frånvaro ibland. Man får ju inte glömma bort det sunda förnuftet.

Förhandlingar mellan fack och företag i frågan ska inledas på onsdagen. Men systemet med varningar är redan i full gång.

– Att bestraffa folk är inte rätt väg att gå. Vill man komma till rätta med den här frågan så får man ta upp frågan till diskussion på ett ordentligt sätt först. Det här är ingen bra generell lösning, säger huvudskyddsombudet Rolf Johansson.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?