Industriarbetarnas tidning

Scania backar om övertidskrav

31 januari, 2007

Skrivet av MARCUS JOHANSSON

Flera anställda på Scania i Oskarshamn fick skriftliga varningar när de nekade till att jobba övertid.
Nu backar företaget. Hade de vetat orsakerna till fem anställdas nej hade inga varningar delats ut.

En andra central förhandling gav resultat. Fem av de skäl som angavs för varningarna skulle ha accepterats i dag. Det handlade om ryggsmärtor efter en arbetskada, vård av tvåårigt barn när gravida mamman är sjuk, besök hos cancersjuk morfar, dödsboutredning efter farfar som gått bort och barnpassning av egen åtta månaders bebis.

– Vi lever i 2000-talets Sverige, säger Kurt Mohlin, ombudsman på IF Metalls förbundskontor. Det är självklart att ingen ska tvingas till övertid när hustrun är sjuk, höggravid och det inte finns barnpassning för det andra barnet.

Vid det första förhandlingstillfället i höstas kom inte parterna överens.

– Nu hävdade företaget att det inte varit tydligt vilka orsaker som låg bakom nekanden till övertid, säger Kurt Mohlin. De verkar ha en del kommunikationsproblem på Scania.

Bakgrunden till konflikten är att Scania låg efter i produktionen under kristi himelfärdshelgen och nationaldagen förra året och beordrade övertid.

En del anställda anmälde då förhinder av olika skäl. Flera av dessa fick då skriftliga varningar av företaget.

En av anledningarna till att fack och företag hamnat i konflikt med varandra är att det råder delade meningar om hur övertidsreglerna i Teknikavtalet ska tolkas (se faktaruta).

– Om vi vetat orsakerna till att dessa fem inte kunde jobba övertid skulle vi kanske gjort en annan bedömning. Det framgick inte tydligt i våras, säger Peder Yderhag, personalchef på monteringen på Scania i Oskarshamn.

Vad är godtagbara skäl för att slippa övertid?

– Det beror på hur många som vill vara lediga. Vi har möjlighet att väga skäl mot varandra. Medarbetarna har också möjlighet att byta skift med varandra. Vi ska komma ihåg att situationen i våras var unik. Scania i hela Sverige körde övertid och det var viktigt att ikappkörningen gav bra resultat, eftersom flera tusen person ställde upp.

– Vi försökte ha en dialog med den fackliga organisationen innan vi fastställde övertidsplanen. Men det kändes inte som vi hade någon motpart. Vi är de första att beklaga att situationen uppstod, säger Peder Yderhag.

Enligt Mikael Johansson, IF Metalls klubbordförande på Scania i Oskarshamn, behövs tydligare gränsdragningar för vad som gäller.

– Det är inte klarlagt vad som gäller. Skrivningarna i kommentarerna till avtalet är luddiga. Men vi har lärt oss mycket på det här. Medlemmarna ska vända sig till oss när det råder oklarheter, säger han.

Fakta övertidsregler:

I Teknikavtalet finns regler för övertidsarbete. För att underlätta den praktiska tillämpningen av avtalet har IF Metall och Teknikarbetsgivarna kommit överens om hur reglerna ska tolkas i gemensamma kommentarer till avtalet. Så här står det bland annat om övertidsarbete:

”Arbetstagaren, inom avtalets ramar, är skyldig att arbeta övertid då arbetsgivaren anser detta nödvändigt.”

”Då arbetstagaren anmäler förhinder för övertidsarbete ska förhindret vägas mot arbetsgivarens intresse att få övertiden utförd. Efter sådan intresseavvägning beslutar arbetsgivaren om förhindret är godtagbart skäl för att inte arbeta övertid.”

Men facket har alltid en möjlighet att begära tolkningsföreträde om hur övertidsreglerna ska tillämpas enligt paragraf 34 i MBL.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.