Industriarbetarnas tidning

Grafikerna vill korta arbetstiden

21 mars, 2007

Skrivet av AGNETA PERSSON

Färre visstidsanställningar, rätt till elva timmars dygnsvila och fortsatt arbetstidsförkortning. Det är några av Grafikernas avtalskrav som lämnas över till arbetsgivarna i GFF nästa vecka.

Nu drar Grafikernas avtalsrörelse igång på allvar. Avtalskraven är spikade och den 26 april träffas parterna vid förhandlingsbordet. IF Metalls avtal som gav en löneökning på 10,2 procent på tre år blir normerande, säger Grafikernas förhandlingschef Tommy Andersson.

– Lönenivån är satt och vi kommer alla att sikta på den, förutom de förbund som vi är överens om ska ta ut mer, det vill säga de kvinnodominerade förbunden.

Däremot vill Grafikerna i möjligaste mån undvika treåriga avtal.

– Vår utgångspunkt är ettåriga avtal för att kunna förhandla om dem beroende på vad som händer med priser och inflation, säger Tommy Andersson. Vi känner en viss oro för vad som kommer att hända på svensk arbetsmarknad. Kommer man att ge sig på arbetsrätten och strejkrätten? Då vill vi inte sitta fast i långa avtal.

En fråga som kommer att bli viktig i Grafikernas alla avtalsområden är ökat inflytande över den lokala lönepottens fördelning.

– Lönesättningen måste bli så objektiv som möjligt, säger Tommy Andersson. Det är ett stort problem i dag att arbetsgivare ensidigt lägger ut lönerna. Vi ser att pengarna fördelas på ett sådant sätt att man upplever lönesättningen som orättvis.

– Det gynnar varken produktiviteten eller samarbetsklimatet. Klarar vi inte ut det här kommer medlemmarna att kräva en annan lönebildningsmodell än den vi har i dag.

Följande exempel på krav gäller civil- och förpackningsavtalet. Avtalen omfattar omkring 16 000 grafiker inom bland annat screentryck, bokbinderi, kartong-, kuvert och wellverksamhet. Kraven lämnas över till motparten nu på tisdag den 27 mars.

* Stärkt rätt till fast anställning. Den som varit visstidsanställd i mer än två år inom en femårsperiod ska bli fast anställd.

* Rätt till elva timmars dygnsvila, i enlighet med EU-direktivet.

* Ytterligare arbetstidsförkortning.

* Stärkt omställningsavtal. Arbetsgivarna ska skjuta till mer pengar till kurser så den som blivit arbetslös snabbare kommer ut i arbete. Försäkringen bör även breddas så att den omfattar rehabiliteringsåtgärder för långtidssjuka.

* Obligatorisk och kvalitetssäkrad företagshälsovård till alla.

* Arbetsgivarens arbetsmiljöansvar ska inte bara regleras i lagen utan även i avtal.

* Samma möjligheter till utveckling i arbetet för kvinnor och män. Arbetsgivaren ska underlätta för kvinnor att ta på sig samma arbetsuppgifter som män, på så sätt ska löneskillnaderna mellan könen minska.

* Ökat inflytande över den egna arbetstiden.

* Längre föräldralön, från dagens tre månader till sex månader.

* Starkare skrivningar för att underlätta för personer med utländsk härkomst att ta sig in på arbetsmarknaden.

* Trakasserier och främlingsfientlighet ska motverkas på arbetsplatsen.

* Stärkt anställningsskydd. Möjligheten att hyra in personal i stället för att anställa ska regleras.

* Stärkt skydd för facklig förtroendeman.

* Utbildning av skyddsombud samt fackliga ledamöter i bolagsstyrelser ska finansieras av arbetsgivaren. Hittills har finansieringen skett via statsbidrag, något som den nya regeringen tagit bort.

* Nyanställda ska ha rätt till facklig introduktion på betald arbetstid.

Ovanstående avtalskrav gäller i princip även för tidningsavtalet, som omfattar omkring 2 500 personer inom dagstidningsproduktion.

– Vi vill i årets förhandlingar påbörja ett arbete med att se över avtalet och anpassa tidningsavtalet efter de mer industriliknande villkor som råder i dag än då det tecknades 1991, säger Tommy Andersson.

Kraven till arbetsgivarna i Tidningsutgivarna lämnas över den 3 maj.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?