Industriarbetarnas tidning

Grafikerna mycket nöjda

1 juni, 2007

Skrivet av JONAS HÅLLÉN

Fortsatt inflytande över arbetstiden, höjda lägstalöner, fortsatt arbetstidsförkortning och klara regler för hur de lokala lönepotterna ska fördelas.

Jan Österlind, förbundsordförande för Grafikerna var märkbart nöjd och lättad när han kommenterade nattens avtal i dag på förmiddagen.

Avtalet blir treårigt och ligger inom den norm på 10,2 procent som satts tidigare i avtalsrörelsen av industrin. Det ursprungliga kravet på ett ettårigt avtal släppte Grafikerna tidigt, eftersom alla andra förbund gått med på tre år.

Det nya avtalet innebär rejäla höjningar av lägstalönerna, enligt Jan Österlind. Som ett exempel nämner han att 22-åringar får en höjning på 2 200 kronor i månaden.

Det enskilda fråga som orsakade störst låsning i förhandlingarna, och som till slut blev ”ideologisk”, som Jan Österlind uttrycker det, var arbetsgivarnas krav på att få större inflytande över när och hur arbetstiden ska förläggas.

Det här är ett gammalt krav, men i den här avtalsrörelsen ledde det fram till en låsning. Nu får Grafikerna behålla den nuvarande ordningen, med lokala förhandlingar om arbetstiden och två veckors varsel när det sker förändringar.

– Vi har Sveriges mest öppna avtal, om man sätter sig ner och förhandlar går det mesta att lösa, säger Jan Österlind.

En annan framgång för Grafikerna är att de nu lyckades införa en så kallad stupstock i avtalet. Det innebär att det numera finns klara regler för hur den lokala lönepotten ska fördelas om fack och företag inte är överens.

När det gäller ett stärkt omställningsavtal fick Grafikerna överge sitt krav på att få en tilläggsförsäkring för sina arbetslösa medlemmar inskriven i avtalet.

Däremot innebär den nya överenskommelsen tydligare regler om rätten att få tjänstledigt för att pröva nytt jobb. En annan regel som Grafikerna fick igenom är rätten för uppsagda att delta i olika omställningsåtgärder på arbetstid.

Ytterligare ett centralt fackligt krav i årets förhandlingar var att avtalet skulle ge samma villkor som den nya lagen om visstidsanställning, som träder i kraft 1 juli i år. Även där fick facket sin vilja fram, vilket innebär att den som varit visstidsanställd i mer än två år under en femårsperiod ska bli fast anställd.

Det nya avtalet innebär även att arbetstidsförkortningen fortsätter. Under avtalsperioden ska den öka från tre till fyra dagar. Stora delar av industrin ligger i dag på fem dagar.

Villkoren för medlemmarnas pensioner förbättras också i den nya pensionsuppgörelsen.

Avtalet mellan Grafiska Fackförbundet och arbetsgivarna i Grafiska Företagens Förbund (GFF) omfattar drygt 11 000 anställda på civiltryckerier, bokbinderier och förpackningsföretag (civil- och förpackningsavtalen).

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?