Industriarbetarnas tidning

Först ut med Europa-avtal

12 november, 2007

Skrivet av

Fresenius Kabi i Uppsala blir först i Sverige med Europa-avtal. Det är en följd av att det tyska moderbolaget är det första industriföretaget som blir Europabolag.
– Spännande, det här kan bli bra, säger Jens Kroon, IF Metallklubbens ordförande och en av dem som varit med och förhandlat fram avtalet.

– Med det nya avtalet kan löntagarnas inflytande över gränserna stärkas.

Det som Jens Kroon (bilden) är mest nöjd med är att facket fått en så kallad initiativrätt, det vill säga rätten för de europeiska facken att gemensamt förhandla direkt med företagsledningen i Tyskland.

Koncernen har 110 000 anställda i 22 europeiska länder. Fabriken vid dotterbolaget i Uppsala har 400 arbetare och går mycket bra.

– Vi växer. Över hundra har nyanställts bara i år, säger Jens Kroon.

Europa-avtalet är en följd av att Fresenius-koncernen blivit ett så kallat Europabolag.

Det är en ny bolagsform inom EU som syftar till att göra det enklare för företag med verksamhet i flera länder. Bland annat kan administrationen bli smidigare och billigare för företagen. Det var bland annat därför Fresenius lockades att bilda ett Europabolag.

Med Europabolaget följer också möjligheten till utökat inflytande för löntagarna. Jens Kroon var en av de fackliga företrädarna som förhandlade med företaget.

– Tufft, men lärorikt. Jag var nog nere i Frankfurt en gång i veckan i fyra månader innan allt var klart.

Till Fresenius Kabi i Uppsala kom han för sju år sedan efter att ha jobbat på tryckeri i Gävle. Genom det fackliga blev han klubbens representant i EWC, det europeiska företagsrådet som fanns inom koncernen.

– Det var något helt annat. Koncernledningen stod och rabblade årsredovisningar. Nu däremot, kan vi börja förhandla om gränsöverskridande frågor.

– Exempelvis skulle vi kunna förhandla fram en gemensam arbetsmiljöpolicy för alla 22 länder.

I december utses ett arbetsutskott med fackliga ledamöter som ska sköta de täta kontakterna med koncernledningen. Jens Kroon är föreslagen som en av de sju ledamöterna.

I så fall kommer han att bli något av en pionjär. Fresenius är det första industriföretag som blivit Europabolag och därmed först ut att testa en ny form av fackligt inflytande över gränserna. Två andra, Basf och Porsche, står på tur.

Vid sidan av Fresenius är det bara den tyska försäkringsjätten Allianz som blivit Europabolag.

– Men där är det fackliga inflytandet svagare. Fresenius-avtalet är det bästa som finns i dag, säger Roger Nilsson, förhandlingsombudsman på IF Metall och som var Jens Kroons bollplank under förhandlingarna.

– Fresenius-avtalet är oerhört viktigt. Facket kan skaffa sig inflytande när strategiska beslut tas. Formerna för information och konsultation har blivit bättre.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?