Industriarbetarnas tidning

Machojargong ger ökat risktagande

10 januari, 2008

Skrivet av HELENA GUNNARSSON

En tuff jargong och gamla mansideal gör att gruvarbetarna i Kiruna och Malmberget utsätter sig för onödiga risker i sitt arbete. Det visar en forskningsrapport gjord tillsammans med LKAB, som har fått gruvfacket att ilskna till.

När alltfler kvinnor lämnade gruvan ville LKAB ta reda på om arbetsplatsattityder kunde vara en förklaring till att den kvinnliga minoriteten blev allt mindre. Projektet har pågått i två års tid och 20 gruvarbetare har deltagit i diskussioner om attityderna på arbetsplatsen.

– Vi har tittat på betydelsen av kultur både när det gäller trivsel, jämställdhetsarbete och i viss mån risktagande på arbetsplatser, säger Eira Andersson, som lett projektet och är doktorand i arbetsvetenskap vid Luleå Tekniska universitet.

Hon ville se hur yrkesidentiteten förändrats i takt med att gruvindustrin moderniserats med ny teknik, nytt säkerhetstänk och ambitiösare jämställdhetsmål. Det visade sig att traditionella mansideal fortfarande till viss del lever kvar.

– Det finns problem ute på arbetsplatserna i vissa situationer. Man tar till muskelkraft istället för att använda de nya hjälpmedel som finns. Man peppar varandra att ta i och säger ”kom igen nu, vi har alltid klarat det här förut”, säger Eira Andersson.

– Har man då otur i nästa steg kan det leda till onödiga belastningsskador, eller en olycka om oturen är framme.

Men i gruvfacket i Kiruna anser man att det finns mycket större arbetsmiljöproblem än machoattityder.

– Jag förstår inte att arbetsgivaren sätter fokus på det här, när alla vet att det riktigt allvarliga problemet är fallande sten, säger Harry Rantakyrö, klubbordförande.

Bara förra året inträffade 120 olyckor med nyanställda gruvarbetare. De fick bristfällig utbildning, anser Harry Rantakyrö.

– De måste få en introduktion innan de skickar ut unga människor rätt ut i berget. Det är livsfarligt och macho om någonting – från arbetsgivarens sida.
Eira Andersson är förvånad över fackets reaktion och tror det delvis handlar om en missuppfattning.

– Vi säger inte att attityderna här orsakar fler arbetsplatsolyckor, men vill undersöka om det finns ett samband någonstans. Det viktiga är att det finns en diskussion kring jargong och beteenden i gruvarbetet som även innebär en reflektion kring könsroller, säger hon.

Harry Rantakyrö medger att det kan finnas vissa attitydproblem.

– Men gruvarbete är fortfarande ett jobb där man måste använda musklerna.

Berit Nilsson är personalspecialist på LKAB och har länge varit jämställdhetsansvarig på företaget. Hon säger att jämställdhetsprojektet inte bedrivs på bekostnad av någon annan arbetsmiljöfråga.

– Det är viktigt att vi bedriver förbättrings- och utvecklingsarbete inom många olika områden, även inom arbetsmiljö men också när det gäller jämställdhet, säger hon.

Studien har resulterat i ett arbetsmaterial som nu ska bli ett underlag för diskussioner för att få till stånd en jämnare könsfördelning på företaget.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?