Industriarbetarnas tidning

Rätt att säga upp dråpdömd

20 februari, 2008

Skrivet av HELENA GUNNARSSON

Åtta år i fängelse är skälig grund för uppsägning. Det anser Arbetsdomstolen, AD, som ger Obbola pappersbruk rätt i målet om en 50-årig processoperatör dömts för dråp på sin sambo.

Det var i april 2005 som mannen häktades misstänkt för dråp på sin sambo, som tidigare anmält honom för misshandel. 50-åringen, som arbetade på Obbola pappersbruk utanför Umeå, hade misshandlat kvinnan så att hon ramlat och slagit huvudet i golvet.

Nästa dag hittade han henne medvetslös. Hon hamnade i koma och avled senare. Efter rättegång och överklagan till hovrätten fastställdes domen: åtta års fängelse för dråp. I juni 2006 fick pappersarbetaren sparken.

Pappers drev fallet till AD med argumenten att varken brottet i sig eller den tidslängd som mannen ska sitta i fängelse, är skäl nog att säga upp någon.

SCA Packaging argumenterar att mannen har visat en ”anmärkningsvärd råhet” mot sin sambo och att företagets förtroende för honom därför är förbrukat. Om de lät mannen ha kvar sin anställning skulle bolagets anseende skadas både hos personalen och allmänheten, anser SCA. Det skulle också, hävdar man, orsaka arbetsmiljöproblem och bli kostsamt i form av krisbearbetning.

Men dråpet har inte skett på arbetsplatsen och brottets art kan inte anses utgöra ett arbetsmiljöproblem, anser facket. 50-åringen har heller ingen tjänst som innebär kundkontakt.

Skulle mannen få tidigast möjliga villkorliga frigivning handlar det om tre år och tio månaders frånvaro från arbetet. Men han kan få frigång för att arbeta redan två år tidigare, påpekar facket. Ett så stort företag bör ha beredskap att sätta in ersättare för den tiden, anser förbundet.

Pappers riktar också kritik mot att företaget dröjde ända till sju månader efter att domen vunnit laga kraft med att underrätta mannen om uppsägningen.

Enligt anställningsskyddslagen ska det ske inom två månader för att den anställde inte ska sväva i ovisshet. På den punkten ges Pappers rätt av två ledamöter i AD, som dock ändå dömer till företagets fördel. Domstolen anser att tvåmånadersregeln inte är lika giltig i ett fall som detta när uppsägningen gäller ett så grovt brott.

Domar i AD har tidigare visat att fängelsestraff i längre än tre år är skäl för uppsägning.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.