Industriarbetarnas tidning

Usana lär sig svenska med facket

25 februari, 2008

Skrivet av MARCUS JOHANSSON

IF Metall betalar en kurs i svenska för invandrare i Norrlands inland. Men arbetsgivaren Textilia tillåter inte att utbildningen hålls på arbetstid. Trots att bättre kunskaper i svenska gagnar företaget, enligt platschefen.

18 IF Metallmedlemmar på tvätteriet Textilia i Norrlands inland har nappat på erbjudandet om en svenskkurs. Avdelning 5 Höga kusten står för kostnaden för den 30 timmar långa utbildningen.

Företaget upplåter en lokal, men tvätteriarbetarna får inte gå kursen på arbetstid. Platschefen Magnus Söderberg tycker att det är bra att personalen får chansen att bli bättre på svenska.

Det underlättar arbetet när det gäller samarbete och säkerhet, tycker han. Men när det blir tal om att utbilda personalen på arbetstid är kunskaperna i svenska inte lika viktiga.

Varför går inte utbildningen på arbetstid?

– Varför skulle den göra det? De kan tillräckligt med svenska. Ett av våra krav när vi anställer är att man ska kunna svenska. Hade de inte kunnat tillräckligt mycket svenska hade vi anställt någon annan, säger Magnus Söderberg.

Kostnaden för utbildningen står facket för. Klubbordföranden på Textilia, Cathrine Näsmark, ligger bakom språkkursen som anordnas i samarbete med ABF.

– Det blir fler och fler utlandsfödda som inte förstår sina fackliga rättigheter. Medlemmarna betalar ingenting för kursen förutom lite fritid, säger hon.

I anslutning till kursen anordnas en medlemsutbildning i lägre takt.

– Jag uppmanar alla att gå den. Kanske inte för att ta förtroendeuppdrag, utan för sin egen skull, säger Cathrine Näsmark.

Det är första gången Höga kusten-avdelningen går in och sponsrar en språkkurs.

– Folk som kommer hit vill arbeta och göra sig förstådda. Många som får jobb hoppar av SFI-utbildningen (Svenska för invandrare, red. kommentar). Nu får de något extra för fackavgiften, säger Camilla Wahlström, studieansvarig på Höga kusten-avdelningen.

Usana Suta Lindman jobbar på Textilia och kommer ursprungligen från Thailand. Hon tycker att språkutbildningen är bra.

– Alla som ska gå är glada. Några hade lite svårt med barnpassning eftersom vi inte får gå på arbetstid. Det är bra att vi får lära oss mer om hur facket fungerar också, säger hon.

IF Metall centralt känner inte till om någon annan av förbundets 52 avdelningar har erbjudit kurs i svenska för medlemmarna.

– Det finns pedagogiska förutsättningar att det blir bra när utbildningen sker på arbetsplatsen. Utvärdering och dokumentation vore bra. Det här borde inte stanna i Långsele. Andra borde bli inspirerade, säger Leif Råback, chef på IF Metalls studieenhet.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?