Industriarbetarnas tidning

Samhallfabrik kan bli Årets industriföretag

15 maj, 2008

Skrivet av KJELL JOHANSSON

– Att jobba här är skitfint. Det är viktigt att folk känner sig trygga och mår bra. Det säger Maria Rydin om sin arbetsgivare Samhall i Hede.

Maria Rydins betyg på sin arbetsgivare sammanfattar väl varför företaget nominerats som en av fyra företag i Dagens Arbetes tävling om titeln ”Årets industriföretag”. Det är ordning och reda i fabriken som ligger i Härjedalens mitt. Gamla maskiner har byggts in för att minska skaderiskerna och trivseln är stor.

Drivkraften heter Margoth Moberg, som är dörrfabrikens skyddsombud. Systematiskt arbetsmiljöarbete och trivselfrämjande åtgärder är hennes recept bakom den synbart goda arbetsmiljön.

Margoth Moberg tips är: Be Arbetsmiljöverket om råd om vad som bör göras, undvik bråk med cheferna, få personalen att ta hand om varandra, se till att personalen blir delaktig och glöm inte att även arbetsgivaren behöver utbildning.

Läs mer om Samhall i Hede på sidorna 18-19 i det nu aktuella månadsmagasinet av Dagens Arbete.

Nya gymnasielagen

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Hundratals unga ensamkommande måste hitta fasta jobb innan jul för att få stanna i Sverige. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) tycker att Sverige varit generösa mot gruppen – men föreslår nu vissa lättnader på grund av pandemin.