Industriarbetarnas tidning

”Sjukregler kräver starkare solidaritet”

10 juli, 2008

Skrivet av HELENA GUNNARSSON

Nu har regeringens hårdare sjukregler börjat gälla. Det innebär att fackligt aktiva måste lägga in en högre växel. DA har listat hur du bäst kan hjälpa de sjukskrivna på din arbetsplats.

Reglerna innebär bland annat att Försäkringskassan ifrågasätter rätten till sjukpenning tidigare. De som jobbar fackligt på arbetsplatserna måste därför snabbt ta ett grepp om hur länge medlemmar har varit sjukskrivna. Annars riskerar de att ramla ur trygghetssystemet.

– För anställda som har en massa sjukdagar i bagaget smäller det till redan om ett halvår, säger Claes Jansson på LO/TCO Rättskydd.

Då prövas arbetsförmågan mot hela arbetsmarknaden för den som varit sjuk i mer än ett år. Den som kan jobba med något annat, får indragen ersättning.
– Därför är det viktigt att man använder hösten till att se om personen kan omplaceras hos sin arbetsgivare, säger Leif Westerlind, ämnesråd på socialdepartementet.

Facket har klagat på att reglerna lägger ett stort ansvar på individen, samtidigt som det saknas sanktioner mot dåliga arbetsgivare.
– Det är ett problem, men de som jobbar fackligt får trycka på vad regeringen själv säger, att arbetsgivarens rehabiliteringsansvar är lika stort som tidigare, säger Claes Jansson.

Så här kan du hjälpa de sjukskrivna på din arbetsplats:

• Be arbetsgivaren om uppgift på alla sjukfall. Det har facket rätt till.
• Vilka har varit sjukskrivna länge? Kolla när försäkringskassan ska pröva arbetsförmågan. Har medlemmen rätt till a-kassa?
• Fråga vad den sjukskrivne själv tror sig klara av. Se över alternativa arbetsuppgifter.
• Sjuka som inte vill förlora sin ersättning måste ordna ett intyg från arbetsgivaren med uppgifter om det finns möjlighet till omplacering.
Det intyget måste facket hjälpa till med.
• Gör tillsammans en plan för återgång i arbete.
• Saklig grund för uppsägning finns bara om arbetsgivaren gjort allt för att den sjuke ska komma tillbaka.

Försäkringskassan och arbetsgivarna har kritiserats hårt för att lämna sjukskrivna i sticket. Men många gånger har inte heller facket agerat förrän den sjuke fastnat i långtidssjukskrivning och hotats med indragen ersättning, påpekar Claes Jansson.

– De nya reglerna ställer högre krav på solidaritet, till exempel att andra tar på sig de tyngre arbetsuppgifterna, säger han.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.