Industriarbetarnas tidning

Lättstört samhälle söker ny ordning

19 augusti, 2008

Skrivet av

DA-ANALYS: Det är dags för Saltsjöbadsavtalet 2.0. En uppdatering av ett huvudavtal som ska reglera umgängesformerna för motstridiga intressen i ett störningskänsligt samhälle.

När LO och SAF, i skuggan av Berlin-OS 1936, satte sig för att förhandla var det mot en stökig bakgrund.

Då 1936, sjönk världshandeln, världens länder reste tullmurar, diktaturer bredde ut sig, inbördeskrig rasade och motsättningarna mellan arbete och kapital slet sönder samhällen i efterdyningarna av den stora depressionen. I Sverige noterades världsrekord i strejker och lockouter.

Knappt något annat lands arbetsmarknad kunde på den tiden mäta sig med den svenska när det gällde förlorade arbetsdagar på grund av konflikt.

Då hade arbetsgivarna i Saf fått en ny pragmatisk ledning under borgarrådet i Stockholm, Gösta Söderlund och Asea-chefen Sigfrid Edström. De insåg att man måste kompromissa med arbetarrörelsen av två skäl. Dels för att uppnå långsiktig, stabil arbetsfred. Dels för att hålla politikerna borta, inklusive högerpolitikerna som krävde hård, antifacklig lagstiftning.

Parterna skulle själva göra upp om spelreglerna på arbetsmarknaden, sa den nya Saf-ledningen. Och fick LO med sig.

Arbetsgivarna krävde uppstramning på den fackliga sidan. Det fick bli ett slut på strejkandet.

Fackföreningsrörelsen förväntade sig å sin sida stopp för användning av strejkbrytare. Och att kollektivavtalets ställning skulle stärkas.

När LO, PTK och Svenskt Näringsliv i dag, mitt under Peking-OS, inleder förhandlingarna om ett nytt huvudavtal är det i en helt annan miljö.

Vi är långt ifrån världens strejktopp. Konflikter på arbetsmarknaden tillhör undantaget.

Men det moderna industrisamhället – utan lager, där allt ska levereras i exakt rätt tid – är ett störningskänsligare samhälle. En konflikt vid en enda underleverantör till bilindustrin kan få både Torslanda och Trollhättan att stanna.

Därför kräver Svenskt Näringsliv skärpta konfliktregler. Det är arbetsgivarnas hjärtefråga.

Tror verkligen arbetsgivarna att LO:s medlemsförbund kommer att gå med på att luckra upp sin rätt att utlösa en konflikt?

Knappast. Det vore naivt.

Det enda arbetsgivarna med någorlunda realism kan förvänta sig är möjligen ändrade procedurregler. Alltså: att det blir något krångligare att utlösa en blockad eller en strejk. En längre startsträcka med ökat inslag av medling. Mer än så lär nog Svenskt Näringslivs Jan-Peter Duker knappast hoppas på.

Arbetsgivarna vill också se en uppluckring av anställningsskyddet. Cirkeln sluts. Det var nämligen Saltsjöbadsavtalet som en gång bromsade de godtyckliga uppsägningarna. Gustaf Söderlund, Saf:s vd, insåg att frågan annars skulle tas hand om politikerna och såg därför till att baka in en form av anställningsskydd i huvudavtalet.

LO:s krav på stopp för strejkbryteriet sa Saf ja till. Men det var ingen större eftergift för arbetsgivarna. Saf-krönikören Hans de Geer skriver i sin bok Arbetsgivarna – Saf i tio decennier: ”Det var inget svårt beslut för arbetsgivarna. Den tekniska utvecklingen hade kommit strejkbryteriet att spela ut sin roll”.

Att LO och Saf efter drygt två års förhandlande kom överens förvånade många. De hade knappt talat med varandra under tre decennier, allt sedan storstrejken 1909.

Men de frågor som Saltsjöbadsavtalet reglerade – förhandlingsordningen mellan parterna, regler för uppsägning och permittering, om tredje mans ställning, samhällsfarliga konflikter – hade tröskats av ett halvdussin statliga utredningar. Manegen var krattad.

I dag, tisdag, startar parterna däremot från noll. Bara vinterns och vårens samtal ligger till grund för de kommande förhandlingarna.

Saltsjöbadsavtalet tog två och ett halvt år att förhandla fram. Och nu?

Allt handlar om kompromissvilja. Lavaldomen – ödesfrågan för kollektivavtalets ställning – kastar sin skugga över förhandlingarna. Löser vi inte den frågan blir det inget huvudavtal, har LO:s Erland Olausson sagt.

Laval kan bli första häcken hela processen snavar på.

Texten korrigerad 19 augusti.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?