Industriarbetarnas tidning

”Det är alltid kvinnans fel”

15 oktober, 2008

Skrivet av ANDERS ELGHORN

Om en man skadar sig i jobbet är det något fel på arbetsplatsen.
Om en kvinna skadar sig är det hennes eget fel. Det tycker både hon och hennes arbetskamrater.

Det kan låta hårddraget, men det finns sanningar i påståendet. Det framgick när doktoranden John Sjöström vid Linköpings universitet, talade inför riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Riskbedömningen på industrijobbet görs av arbetslagen, som framför allt består av män. Där finns kompetensen. De utformar jobbet så att det går att utföra utan att stänga av produktionen. Om man kliver där, lyfter si och hänger så, så går det. Lite machomentalitet, men det sker också av bekvämlighet och, framför allt, lojalitet till företaget.

Det sa John Sjöström när han talade på temat ”Könsaspekter på arbetsplatsolyckorna och det förebyggande arbetsmiljöarbetet”. Hans slutsatser ska publiceras i en doktorsavhandling som kommer framåt våren.

Dödsfall i arbetet är sällsynta bland kvinnor. Kvinnor utsätter sig inte, och utsätts inte, för de tyngsta riskerna. En del av förklaringen spårar John Sjöström just i den manliga synen på kvinnan som arbetare.

Kvinnor släpps inte alltid upp till de befattningar där ”heroiska” insatser för produktionen förekommer, vilket leder till att det är män som tar störst risker och oftast skadar sig. Detta cementerar också bilden av vem som är duglig i arbetet och av vem man helst inte vill ha som del i sitt arbetslag.

Och medan den industriarbetande mannen skyller på maskinen när han skadar sig, så tar en kvinna som skadar sig i jobbet lätt på sig skulden själv. Arbetsskadan rapporteras kanske inte ens som skada, eftersom kvinnan upplever det som att det var hennes eget fel.

– Det gäller, påpekar John Sjöström, i och för sig både män och kvinnor – ”äh, inte ska jag anmäla för det lilla…” Men kvinnor i mansdominerade arbeten kan ha svårare än män att rikta kritik mot arbetsmiljön, då det kan innebära att både arbetskamrater och arbetsledning förlorar förtroendet och tilliten till den som ”klagar” för mycket.

Aktiva insatser i arbetsmiljöarbete, såväl som jämställdhetsarbete ger förutsättningar till ökad jämlikhet på arbetsplatserna, betonar John Sjöström.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.