Industriarbetarnas tidning

Nämnd rättesnöre i nytt huvudavtal

28 oktober, 2008

Skrivet av KJELL JOHANSSON

– I dag ska LO och PTK presentera ett gemensamt motbud om det nya huvudavtalet för Svenskt Näringsliv. Det säger LO:s avtalssekreterare Per Bardh.

LO:s och PTK:s styrelser träffades på måndagskvällen. Tanken var att styrelserna, som samtidigt är förhandlingsparter kring det nya huvudavtalet, skulle lära känna varandra lite mer, förklarar Per Bardh, LO:s avtalssekreterare.

På dagordningen, alternativt matsedeln, stod förstås också dagens träff med Svenskt Näringsliv. Det var inte bara en social middag.

– I dag är det tredje gången vi möts i förhandlingar om det inledande partiet, det som handlar om löner och allmänna villkor, förklarar LO:s avtalssekreterare Per Bardh.

I början av månaden fick LO och PTK ta del av Svenskt Näringslivs önskemål. Bland annat vill arbetsgivarna förbjuda sympatiåtgärder och införa proportionalitetsregler vid konflikter (alltså att konflikträtten till exempel ska kopplas till hur många människor som berörs och eventuella följder).

– Gammal skåpmat, var då en vanlig kommentar på LO-sidan. Men LO tänker inte vika sig om konflikträtten: ”Det gäller självklart också rätten till sympatiåtgärder och blockad,” skriver LO på sin hemsida.

För fackföreningsrörelsen är det fundamentalt att också arbetsgivarsidan står upp för kollektivavtalen. Facket är irriterat på motparten över vad man uppfattar som illojalitet mot avtalen. Salladsbar-bråk och Lavalkonflikter ska förpassas till historiens skräpkammare.

LO och PTK hoppas kunna binda upp motparten med en gemensam avsiktsförklaring, vad avtalet syftar till. Den här allmänna texten ska utgöra en grund för den nämnd som är tänkt att ta vid efter tidigare arbetsmarknadsnämnden.

Tanken är att parterna mer internt ska kunna lösa sina mellanhavanden. Helst innan det blir konflikter. Den nya nämnden i nya huvudavtalet blir då något av ett rättesnöre. Den ska säga vad som är god sed på arbetsmarknaden.

I LO och bland förbunden är man förtegna om nämndens befogenheter. Enligt en säker källa har det även nämnts att nämnden kan få ta ställning till om varslade konflikter följer de gemensamma reglerna (i huvudavtalet).

Vidare har nämnts att särskilda medlare eventuellt ska utses i de olika branscherna. De här förhandlingsmedlarna ska arbeta efter uppgjorda procedurer. På så vis tar parterna själva över viktiga delar av det som statliga Medlingsinstitutet arbetar med.

En modell är det redan existerande industriavtalet mellan fack och arbetsgivare i industrin. I det avtalet är det till exempel en partsammansatt Industrikommitté som kan besluta att konfliktåtgärder ska avbrytas.

Ett annat ämne som tas upp inom förhandlingarna om ett nytt huvudavtal är reglerna om ”sist in, först ut” i Las. Enligt samma källa finns det numera röster inom LO som kan tänka sig större möjligheter att låta kompetensen styra vid uppsägningsförhandlingar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?