Industriarbetarnas tidning

Skicka in namnförslag – vinn solresa

17 oktober, 2008

Skrivet av

Nästa sommar går Grafikerna och Skogs- och Träfacket samman i ett nytt förbund. Men vad ska det heta? Nu bjuds alla medlemmar in att tävla med sina förslag.

Ett stort jobb pågår bakom kulisserna nu när Grafikerna och Skogs- och Träfacket slutligen bestämt sig för att gå samman. Den första juni nästa år ska allt vara klart och då ska också det nya förbundets namn vara spikat.

– Namnfrågan är nog den fråga som är svårast att knäcka. Alla förslag är välkomna, sa blivande ordförande Per-Olof Sjöö till Dagens Arbete efter förbundens kongresser i slutet av september.

Nu utlyser Grafikerna och Skogs- och Träfacket en namntävling för alla sina medlemmar. Priset är en vecka i solen på Riva del Sole i Italien.

Endast medlemmar i Grafikerna eller Skogs- och Träfacket kan delta i tävlingen, som pågår fram till den 15 december.

Klicka här för att skicka in ditt förslag direkt.

Fotnot:
Värdet på vinsten är cirka 5 000 kronor, och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

FAKTA/Det nya facket
Skogs- och Träfackets nuvarande avtalssekreterare Per-Olof Sjöö blir ordförande.Grafikernas ordförande Tommy Andersson, vice ordförande Erik Georgii samt Skogs- och Träfackets ombudsman Kenneth Jansson blir alla vice ordförande.Det nya förbundet får 70 000 medlemmar (inklusive 13 000 pensionärer).Medlemsavgiften blir 1,45 procent av lönen och taket sätts på 24 000 kronor. Den högsta medlemsavgiften blir 348 kronor i månaden.Det nya förbundets medlemmar finns bland annat i skogs-, trä-, tryck- och förpackningsindustrin.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.