Industriarbetarnas tidning

Självmord i H&M:s leverantörsfabriker

5 november, 2008

Skrivet av

Trakasserier, självmord och svältlöner. Textilarbetarna hos H&M:s indiska leverantörer betalar ett högt pris för det svenska klädföretagets billiga kläder.

I den indiska staden Bangalore blir textilfabrikerna snabbt fler och fler. Många av företagen levererar till svenska H&M.

Ett av dem är Bombay Rayon Fashions. När Dagens Arbete besöker fabriken tillverkas en klänning som i butiken kommer att kosta 98 kronor.

Lönekostnaden per klänning uppgår till 2:25 kronor. Ändå betalar Bombay Rayon Fashions mer än den statligt bestämda minimilönen.

På varje produktionslina arbetar sextio sömmerskor som tillverkar åttio plagg i timmen. Produktionschefen Somanath Achar redogör för produktivitet och lönekostnader.

Men trots att Bombay Rayon Fashions betalar över minimilönen är ersättningen mycket låg även med indiska mått. Tre kronor i timmen, åtta timmar per dag, sex dagar i veckan.

Tempot är högt. Det är mest unga kvinnor i åldrarna 18-26 år som orkar med det höga tempot.
Produktionschefen Somanath Achar förnekar att arbetarna slits ut.

– För den som behöver vård har vi tillgång till medicinsk personal.Men NM Muddapah från textilarbetarfacket Garment Workers Union kan berätta hur allt fler textilarbetare slits ut och drabbas av sjukdomar. Värkande ryggar, förslitna axlar, astma, synproblem och tuberkulos breder ut sig bland Bangalores växande skara textilarbetare.

Under det senaste året har många textilarbetare begått självmord. Bland annat på Gokaldas Exports som levererar till H&M.

Tusen textilföretag – med snart en miljon anställda – finns runt stan. Inget har kollektivavtal.

– H & M skulle kunna göra mycket för att förbättra villkoren för textilarbetarna. De skulle kunna göra gemensam sak med oss, säger NM Muddapah i textilarbetarfacket Garment Workers Union.

– H&M är visserligen bättre än de andra företagen. Till exempel kan H&M ringa oss och höra vår åsikt om det är problem på någon arbetsplats.

– Men de skulle kunna göra mer. Betydligt mer.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.