Industriarbetarnas tidning

Mattekurs i stället för a-kassan

19 januari, 2009

Skrivet av

Scania har stått still sedan jul. I dag återupptogs slutmonteringen i Södertälje. Snart sätter sig tusentals Scaniaarbetare på skolbänken. Scania väljer utbildning före varsel.

– Alla tjänar på det. Folk får behålla jobben och företaget står rustat den dagen konjunkturen vänder, säger Johan Järvklo, verkstadsklubbens ordförande i Södertälje.

Där finns en övertalighet på cirka 2 000 personer i verkstäderna. Bearbetningen har gått ner från kontinuerligt treskift till tvåskift, monteringen från tvåskift tull dagtid. Scania går på halvfart, om ens det. Det ger utrymme för studier.

– Nu har vi chansen att utveckla metallarbetet. Nu finns tiden att göra det.

Under december och januari har företaget tagit reda på vad de anställda behöver lära sig. Utbildningsbehovet skiftar. Därför sker utbildningssatsningen i Södertälje i tre nivåer. Den enskilde kan:
komplettera sina kunskaper i grundskolans kärnämnen – matematik, svenska, engelska.förfina sina kunskaper i Scanias eget produktionssystem, SPS.utveckla sitt produktionstekniska kunnande i exempelvis logistik, verktygsberedning etc.
– Meningen med det tredje steget är att metallarbetaren ska kunna utvecklas till en ”kvartsingenjör”, säger Johan Järvklo.

Krisen kan användas offensivt, menar han. Att öka de anställdas kunskaper vinner alla på. Kunskapsfyllda jobb är tryggare jobb. Jobben utvecklas och blir mer mångsidiga. Dessutom stärks den enskilde på arbetsmarknaden. Som mångkunnig blir man mer attraktiv.

Ingen av de 3 700 fast anställda metallarbetarna har varslats. Däremot har 465 visstidsanställda fått lämna fabriken.

Det samma gäller Scanias hyttfabrik i Oskarshamn. Inga varsel av fast anställda, ett 90-tal visstidsanställda får lämna företaget.

– Men för de har vi förhandlat fram en dubbelt så lång återanställningsrätt än vad lagen medger, säger Mikael Johansson, verkstadsklubbens ordförande i Oskarshamn.

Återanställningsrätten för visstidarna gäller i 18 månader.

Hela personalen utbildas, dock inte samtidigt. Halva styrkan ena veckan, andra halvan veckan därpå. Även på Scanias dotterbolag Ferruform i Luleå utbildas de 490 anställda.

Utbildningen i Luleå sker i två steg. Första steget består av så vitt skilda ämnen som brandövning, produktkännedom, ergonomi, hälsa, mat och motion. Andra steget koncentrerar de sig på att ge de anställda förbättrade kunskaper i Scanias produktionssystem. Heino Wahter, verkstadsklubbens ordförande:

– Företaget vill inte varsla. Vi vet av erfarenheten att när det vänder uppåt igen, då går det rasande fort. Och har vi redan folk på plats så innebär det en oerhörd konkurrensfördel.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?