Industriarbetarnas tidning

Avtalet stupade på maktfrågorna

11 mars, 2009

Skrivet av

DA-ANALYS: Konflikträtten och turordningen. Just de två frågorna visade sig vara omöjliga att enas kring för Svenskt Näringsliv och de fackliga motparterna. Inte så konstigt. I just de två frågorna ska makten fördelas. Att fördela makt mitt i en omfattande kris är lättare sagt än gjort.

Det gamla huvudavtalet slöts av dåvarande Svenska Arbetsgivareföreningen och LO för drygt 70 år sedan. För bägge parter fanns ett gemensamt intresse att hitta en förhandlingsordning och att disciplinera arbetsmarknaden.

I Saltsjöbadsavtalet fann parterna en formel för hur makt skulle fördelas. Där har parterna misslyckats nu.

Arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv har haft två hjärtefrågor. Det framgår inte minst av dagens pressmeddelande: konflikträtten och turordningsreglerna.

I bägge dessa frågor möts parternas anspråk på så stort inflytande som möjligt.

I bägge dessa frågor blir intressekonflikten som tydligast mellan å ena sidan en part – arbetsgivarna – som snabbt vill kunna ställa om till upp- och nergångar i efterfrågan och å andra sidan motparten – facket – som har till uppgift att tillgodose sina medlemmars behov av stabila anställningsformer.

En konflikt mellan flexibilitet och förutsägbarhet.

Frågan är: hur mycket påverkades dagens sammanbrott av läget på arbetsmarknaden?

Man kan se det så här. Inget påverkar maktförhållandena på arbetsmarknaden mer än tillgången och efterfrågan på arbetskraft. I goda tider känner facket vind i seglen. I dåliga tider stärks arbetsgivarna.

Just nu rasar industriproduktionen och exporten, februarivarslen nådde all-time-high och arbetslösheten väntas i många tunga branscher fördubblas till sommaren.

Vad betydde det för förhandlingsklimatet och viljan att kompromissa?

Att det nya huvudavtalet stupar på just konfliktreglerna och turordningen är knappast förvånande om arbetsgivarna – stärkta av krisen – krävt långt större eftergifter än vad facket varit beredda till.

För en fackförening är makten över konflikträtten inget man kompromissar bort i första taget. Den förbundsstyrelse som tecknat ett avtal har också den suveräna rätten att ta till stridsåtgärder.

Inte heller kompromissar man bort det lokala fackets inflytande över turordningen vid uppsägningar. I dag har det lokala facket rätt att förhandla om turordningen utifrån en avtalsturlista. Den listan kommer man överens om i förhandlingar med arbetsgivaren. Att LO och dess förbund skulle sälja bort den principen vore att begå organisatoriskt självmord.

Kanske trodde Svenskt Näringsliv att man skulle nå längre den bistra krisvintern 2009. Frågan är om konjunkturen måste stabiliseras först innan parterna åter kan sätta sig vid förhandlingsbordet.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?