Industriarbetarnas tidning

Splittrad bild av löneskillnader

20 mars, 2009

Skrivet av

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor ökar och minskar på olika avtalsområden. Bilden är för splittrad för att kunna dra några riktiga slutsatser, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

I IF Metalls allra största avtalsområde – teknikavtalet – ökar gapet mellan kvinnor och män. I september i fjol hade männens löner ökat med 3,7 procent och kvinnornas med 3,4, jämfört med ett år tidigare.

–Vi vet inte varför skillnaderna har ökat. Det kan vara så att många kvinnor anställdes under högkonjunkturens slutskede och de brukar gå in på lägre löner. Det kan vara så, men vi vet inte.

Men skillnaderna ökade inte på hela teknikavtalets område. På de lokalavtalsbundna arbetsplatserna minskade tvärtom skillnaderna. Där steg kvinnornas löner med 4,2 procent mot männens 3,8 procent.

Även på tvättavtalets område steg kvinnornas löner mer än männens – 4,9 mot 3,5 procent. Det samma gäller inom stålindustrin: kvinnorna fick 4,6 procent högre löner mot 4,1 för männen. Även inom byggnadsämnesindustrin ökade kvinnornas löner mer än männens – 4,6 mot 3,9 procent.

Däremot ökade löneskillnaderna inom allokemiska industrin. Där steg männens löner med 4,8 procent mot 4,6 för kvinnorna.

Inför förra avtalsrörelsen valde IF Metall att inte försöka höja kvinnolönerna med hjälp av LO:s jämställdhetspotter. I stället satsade förbundet på att höja lägstalönerna.

– Om löneskillnaderna ökat på alla, eller de flesta avtalsområden då hade vi haft skäl att tro att vår modell inte varit lyckad, säger Veli-Pekka Säikkälä.

– Men nu är bilden för splittrad för att kunna dra några entydiga slutsatser.

Veli-Pekka Säikkälä tror att jämställdhetsfrågorna hamnar i fokus i den kommande avtalsrörelsen. Han kan tänka sig att LO-förbunden tillsammans kommer överens om avtalsområden där speciella satsningar görs för att höja kvinnolönerna.

– Vad jag inte gillar är om våra avtal inom industrin görs till golv och sedan ska andra ha mer. Det håller inte.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.