Industriarbetarnas tidning

Hundratals tyckte till om DA

29 juni, 2009

Skrivet av

Även i år var Dagens Arbete på plats under Peace & Love-festivalen i Borlänge. Många läsare tog chansen att berätta vad de tyckte om tidningen.

– Bildreportagen är mycket uppskattade hos många. Vårens omslag får både ris och ros och inte minst våra krönikörer väcker starka känslor. Alla synpunkter vi får in hjälper oss att göra en bättre tidning framöver, säger redigeraren Isak Krantz.

Peace & Love ser i år ut att bli Sveriges största festival med 150 artister och 41 685 sålda biljetter. Festen i Borlänge varade under några riktigt heta dagar, men vid Dagens Arbetes bord kunde besökarna förse sig med fyllda vattenflaskor som svalkade i värmen.

Många unga festivaldeltagare kände inte till DA sedan tidigare och flera blev nyfikna på tidningens innehåll.

Drygt 200 personer passade på att fylla i en tipstävling där bland annat USB-minnen, Arne Anka-tröjor och fotoboken Da Capo lottades ut.

– Jättekul att komma ut och träffa läsarna så här. Vi fick dessutom flera intressanta nyhetstips som vi kommer att gå vidare med, säger Isak Krantz.

Se bildspel från festivalen här!

Filen kräven QuickTime Player. Om du saknar programet kan du gratis ladda ned det här.

Du kanske också vill läsa…

”Många vet inte vad facket är”

Facket satsar hårt på Peace & Love i Borlänge. IF Metall Mittdalarna har femton personer på plats på Sveriges största festival. Elin Thimardahl och Patrik Jernberg är två av IF Metallarna på plats. – Jättekul att jobba här, säger de. Till vardags jobbar båda på Cederroths i Falun där de bland annat tillverkar schampo, tvål […]

Röda laget drog Centern vid näsan

LO-aktivisterna drog centerungdomen vid näsan. Centerns ungdomsförbund satsade på Peace & Love-festivalen i Borlänge – och fick svar av facket. Den som passerade centerungdomens tält kunde få en grön lösnäsa i plast. Enligt Cuf:s informationsmaterial är den gröna lösnäsan ”en tydlig protest mot dagens arbetsmarknad”. Centerungdomen protesterar bland annat mot turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd. […]

Festivaler ska locka unga till facket i sommar

Några kartonger packade med fackligt informationsmaterial, ett tält och några engagerade medlemmar har blivit receptet för att locka unga till facket. I alla fall om tältet står på en musikfestival. – Festivaler är ett ypperligt tillfälle att nå ut till unga. Det är där de samlas, säger Lisa Wernstedt, informatör på IF Metall. Närmast på […]

Träffa DA på Peace & Love

I morgon torsdag kör Sveriges största festival i gång på allvar. 35 000 besökare väntas till Peace & Love i Borlänge. Dagens Arbete är med. Mötley Crüe, Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, A Camp, Ulf Lundell, Thåström och hemmasönerna i Mando Diao är några ur startfältet som i år gör Peace & Love till landets mest besökta […]

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?