Industriarbetarnas tidning

Bemanningsföretag upprör facket på Ålö

27 november, 2009

Skrivet av

Redan innan de varslade har gått hem från verkstadsföretaget Ålö vill företaget förhandla om att använda bemanningsföretag för korta inhopp. Ett brott mot lagen om anställningsskydd, anser fackklubben.

I somras varslades 44 anställda från verkstadsföretaget Ålö utanför Umeå. Vid årsskiftet är deras uppsägningstid slut och de går hem. I går torsdag kallade arbetsgivaren till en MBL-förhandling om att anlita bemanningsföretag.

Orsaken är att företaget vill ha en flexibel bemanning. Det handlar både om att snabbt kunna ta in personal vid frånvaro och om att bemanna försiktigt när det vänder och produktionen går upp.

Ordföranden för IF Metalls fackklubb, Per Berglund, är upprörd. De uppsagda har en återanställningsrätt på nio månader från den dagen de slutar sitt arbete. Men den återanställningsrätten går företaget förbi om de använder bemanningsföretag.

– Företaget kan fritt välja och vraka vilka de vill hyra in, säger Per Berglund.

Han tycker att det finns andra lösningar. Facket är inte emot visstidsanställningar som ger samma flexibilitet som ett bemanningsföretag. Per Berglund pekar på ett avtal som de har med företaget sedan tidigare uppsägningar.

– Vi har en ringlista över personer som blivit uppsagda. Vi kan i princip ringa in personal per dag. Då går man inte ifrån lagen om anställningsskydd och folk kommer in och jobbar när det behövs.

Ålös vd Olle Pehrsson har en annan bild av ringlistorna.

– Vi har provat med det, men det fungerade inte bra i praktiken. Det kunde gå en halv dag innan vi fick tag på någon som kunde hoppa in några timmar.

– Vi begär inte att ersätta de fast anställda med bemanningsföretag. Det är bara för att klara flexibiliteten. När den dagen kommer att vi behöver nyanställa så kommer vi följa turordningslistan.

I dag är stämningen på golvet ganska upprörd, säger Per Berglund.

– Det är bara att gå till sig själv. Om du finns bland de fem nästa som får gå om det blir ett nytt varsel, och du vet att de tar in bemanningsföretag i stället. Hur skulle du känna då? Det här berör även dem som har jobbet kvar.

Förhandlingar mellan fack och arbetsgivare pågår och fortsätter under nästa vecka.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?