Nu måste vi skapa ett hållbart Sverige

”Just in time”-filosofin har gällt såväl inom sjukvård och omsorg som i industrin. Det har gjort oss onödigt sårbara, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Digitalisering för framtiden är viktigt, men det är inte allt”

Peter Larsson om att grundläggande kunskaper kommer att behövas även i framtiden.

Återvinnarna är förlorarna

Samhall: ”Kunden har ansvaret”

– Vi vill undvika återvinningsbranschen. Det är ingen mogen bransch, säger Mats Eliasson, marknadsdirektör på Samhall.

Hur går det till när ni tecknar kontrakt med företag?
– Om vi går två år tillbaka i tiden så såg rutinerna annorlunda ut. Nu har vi ett sätt att jobba som bygger på säkerhetsgrindar. Våra säljare ansvarar för det. De gör uppdragsgranskningar.

Finns arbetsmiljön med i bedömningen?
– Våra säljare kollar så att uppdraget är rätt prissatt, att arbetsmiljön är bra och att våra medarbetare har rätt kompetens och kan utföra det tänkta jobbet.

Hur bedömer Samhall arbetsmiljön?
– Det finns en lagmässig grund som varken vi eller andra företag kan kompromissa bort. Det vore dumt att vara ett personalutvecklande företag och inte leva upp till i alla fall lagkraven när det gäller arbetsmiljö. I vårt företag pratar vi också om en Samhallstandard. Behövs det anpassningar i miljön för att våra medlemmar ska kunna jobba där? Det måste vi ta med i bedömningen.

Åker ni ut till företagen och kontrollerar innan kontrakt skrivs?
– Ja, våra säljare ansvarar för den kartläggningen. Men det krävs samordning med den operativa chefen, arbetsområdeschefen. Han eller hon är grindöppnare. Ett skyddsombud ska också vara med och verifiera att vi gjort uppdragsgranskning.

Och i det här fallet?
– Har det inte gått rätt till. Samhallanställda är en grupp som har en stark drivkraft att komma tillbaka i arbete. Det finns en risk att det utnyttjas av en mindre seriös arbetsgivare.

– Arbetsmiljöansvaret för hela verksamheten har alltid den kund vi jobbar hos, i det här fallet Hans Andersson. Det Samhall kan göra är att inte gå in verksamheten alls om det inte finns en relevant arbetsmiljö. Men det är inte Samhalls sak att säga åt kunden att förbättra sin arbetsmiljö.

Hur följer ni upp arbetsmiljön ute hos kunderna?
– Då kommer vi in på det här med skyddsronder. Båda företagen har en skyldighet att göra skyddsronder, gemensamt. Det verkar brista här.

Finns det risk att Samhalls personal får utföra de värsta arbetsuppgifterna ute hos kunderna?
– Ja, det finns påtagliga risker. Det är därför vi säkerställer den fysiska arbetsmiljön innan vi ingår en affärsuppgörelse.

Och i det här fallet?
Jag tror inte att vi kan visa upp några uppdragsgranskningar inför affären med kunden i Västberga och Spånga.

Finnas det fler kunder ni inte har koll på?
– Ja, i ett företag i vår storlek kommer du alltid att kunna hitta saker. Sitter man på ett Stockholmskontor som jag och försöker vara kaxig och säga att det inte finns det, då ljuger jag. Sån kontroll har jag inte.

Ska Samhallanställda sortera papper vid löpande band?
– Varför inte?

Åtta timmar om dagen?
– Varför inte? Värdering i arbete aktar jag mig för. Man ska inte sitta på ett kontor i Stockholm och säga vad som är rätt och fel.

De saknar skyddskläder och har ingen möjlighet till arbetsrotation?
– Det är kanske inte är så jättebra. Rutinerna är inte problemet. Att de inte efterföljs är problemet. Och detta har onekligen pågått länge, över tjugo år. Det ökar intresset för det här caset.

Finns Samhall på fler ställen inom återvinningsindustrin?
– Ja, vi jobbar som underleverantör rätt stort på återvinningsstationer. Och lite på återvinningsföretag såsom H.A. Det är mest enstaka lokala initiativ. Vi vill undvika återvinningsbranschen av den enkla anledningen att vi inte anser att det är en mogen bransch.

Hur menar du?
– En bransch behöver ett antal år på sig för att mogna i säkerhetsfrågor. Det finns för mycket entreprenörer, för många lycksökare, i början. Annars är det en bransch som skulle gynna oss utifrån image. Recycling låter bra. Och vi får rätt många förfrågningar.

Men ni säger nej?
– Vi säger nej.

Var branschen mogen för tjugo år sen när ni skrev kontrakt med H.A.?
– Jag säger ju att det fanns ett annat sätt att se på affärer på den tiden.

En produktionssamordnade och skyddsombud fick munkavel på sig av sin närmaste Samhallchef. Chefen var rädd att förlora kontraktet med H.A. om arbetsmiljön kritiserades. Kommentar?
– Munkavel är inget vi försvarar. Tvärtom, vi vill vara ett öppet företag. Finns det brister så är det viktigt att de kommer fram. Självklart måste man få tycka till i rollen som skyddsombud. Och som produktionssamordnare så är man i vår värld teamledare.

Om en Samhallanställd fått sina tänder utslagna på arbetet och ingen ersättning rättar ni till det i efterhand?
– Ja, absolut. Det är en självklarhet. Av många skäl. Det är en lagstadgad skyldighet.

Samhalls personal i Västberga och Spånga säger att kontraktet med företagshälsovården är uppsagt, det kostade för mycket. Stämmer det? – Nej, det kan inte finnas någon som helst sanning i det. Vi har en väl fungerande företagshälsovård.

Hur kommer det sig att de fått den informationen?
– Det måste jag kolla upp. Personalledaren, deras närmaste chef, ska ge information om sådant. Om det du säger stämmer så är det katastrofalt tråkigt.

Kommer ni ha kvar kontraktet med Hans Andersson?
– Sannolikt inte.

Vad händer med personalen?
– Till skillnad från andra arbetsgivare så tar vi ansvar för personal som tappar sitt nuvarande jobb. Vi varslar inte.

Läs mer:

ELINOR TORP

Läs mer på samma tema:

Foto: ROGER SCHEDERIN

Återvinnarna är förlorarna

Guldspade 2009.Sverige är världsbäst på återvinning. Företagsledarna tjänar mångmiljonbelopp. Men samhällets svaga betalar priset för vårt rena samvete. Funktionshindrade från Samhall sorterar skräp vid livsfarliga maskiner, i giftig dieselrök. Oskyddade. Utnyttjade. Osynliga.

IF Metall: "Jobbet är inte lämpligt för någon"

– Jag ska ärligt erkänna att vi inte tittat specifikt på återvinningsbranschen, säger Lea Skånberg, chef för IF Metalls arbetsmiljöenhet.

"Jag visste inte det fanns så enformiga jobb"

Göte Blom kostade inget för Samhall eller Hans Anderssson recycling. Han sorterade papper i ett halvår innan ryggen sa ifrån. - Jag var för lång.

Bengt Andersson svarar på kritiken

Bengt Andersson på Hans Andersson Group tycker att koncernens arbetsmiljöbrister är pinsamma. Själv vill han inte sortera papper bland döda djur och möglig mat. Men han anser att Samhallanställda passar bra för tråkiga och ensidiga arbeten.

Läs mer från Dagens Arbete:

Arbetsrätten

Så kan las ändras – detta säger parterna

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Nästa vecka kommer utredningens förslag på hur las ska ändras. Det finns en oro för att de fasta jobben ska bli mindre trygga. Men i coronakrisens spår är det som vanligt. De med osäkra anställningar blir av med jobbet först.

Så ser ditt anställningsskydd ut

DA REDER UTSå ser anställningstryggheten ut i dag för visstidare, för inhyrda – och för den som chefen tycker är besvärlig. Här är förändringarna som politiker, fack och arbetsgivare vill se.

”Därför borde Liberalerna kämpa för las”

DebattMed tanke på Liberalernas las-historia borde de ha intresse av att – oavsett vissa reformer – bevara en stark arbetstrygghet, skriver L-profilen Olle Wästberg.

1

Facket, nej tack! Eller kanske ändå?

CoronaeffektenI flera år har fackförbunden brottats med sjunkande organisationsgrad. Så kom en annan kris. Nu rapporterar flera förbund om medlemmar som strömmar till.

”Sjukdomen kan drabba alla – folk fattar inte det”

Bilmekanikern Fredrik, 45 år, låg nedsövd i respirator i tre veckor. Nu vill han varna för hur hårt covid-19 kan slå – även mot dem som inte är gamla.

Joachim Dagerud på Mälarplast. Foto: Lina Larsson

"Jag trivs just här"

ÖGONBLICKETKlockan är 16.08 på Mälarplast AB i Eskilstuna.

Illustration: Josephine Skapare

Får chefen neka min semester?

Fråga om jobbet | LedighetHar arbetsgivaren skyldighet att ge en orsak till varför en semesteransökan avslås, eller räcker det att bara säga nej?

”Petters och Saras död skapar inga rubriker”

KRÖNIKAPandemin har fått oss att verkligen bry oss om varandra. Bra! Samtidigt får det mig att tänka på en annan, ständigt bortglömd epidemi – drogdöden, skriver Pappers ordförande Pontus Georgsson.

Efter coronan

Hej då Hopp-Jerka, och hej på dig Corona-Carolina

KRÖNIKAKommer Coronakrisen att lära oss att uppslukas mindre och engagera oss mer i arbetet? Författaren Jan-Ewert Strömbäck funderar på framtidens arbetsliv med hjälp av Folke Fridell.

”Sverige har lösningarna – nu måste vi nå ut”

DEBATTKlimatkrisen kommer att finnas kvar när Coronapandemin bedarrat. Här finns en möjlighet för Sverige att visa ledarskap och vända kris till möjlighet, skriver Ylva Berg, vd för Business Sweden.

”Vi behöver EU – och mer ödmjukhet”

DEBATTSverige behöver nya system för att trygga leverantörskedjorna, en positiv EU-politik och ödmjukt lärande, skriver Christian Berggren, professor och en en av författarna till boken ”Alternativ till outsourcing”.

”Följ med oss på kompetens­utveckling”

DebattHar verkligen företagsledningarna och bolagsstyrelserna rätt kompetens för att driva våra företag till framgång genom de föränderliga tiderna? Anders Olofsson på Caterpillar i Göteborg vill se fler samarbeten mellan parterna även efter krisen.

”Dags att introducera Närproducerat”

DEBATTVarför ska kretskorten i en styrenhet på ett fordon tillverkas typ 700 mil från bilfabriken, skriver Fredrik Sidahl, vd för Fordonskomponentgruppen.

2
Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall. Foto: Ylva Bergman

”Det finns ett färdigt förslag”

DEBATTStaten bör kunna subventionera kompetenshöjande insatser i samband med korttidsarbete, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Fungerande omställning är centralt”

debattFör att komma igenom krisen bör vi betrakta den som en ofrivillig längre industrisemester, skriver nationalekonomen Susanne Ackum.

1

Dagens Arbete nr 5 ute nu!

Dagens Arbete finns som gratis e-tidning. Här finns också ett sökbart arkiv två år bakåt, du når lätt våra inlästa reportage och kan länka till spännande vidareläsning. Här kan du ladda ner appen.

Krisstöd

Volvo drar tillbaka aktieutdelningen

Facket: Ett klokt och moget beslut. ”Varje krona som stannar i bolaget är bra för vår anställningstrygghet”, säger Mikael Sällström, verkstadsklubbens ordförande på AB Volvo i Göteborg.

7

”Hur var det med hedern och samvetet?”

KRÖNIKAOm du skickar in en ansökan om a-kassa måste du på heder och samvete intyga att du verkligen är arbetslös. Precis som företag som söker krisstöd intygar att de är i en djup ekonomisk kris, skriver industriarbetaren Kennet Bergqvist.

1

SKF-facket befarar varsel

SKF delar hellre ut pengar till aktieägarna än att söka statligt stöd till permitteringar. Nu väntar varsel om uppsägningar, befarar facket.

1

Stora aktie­utdelningar ger indraget krisstöd

Inget statligt krisstöd till företag som gör stora aktieutdelningar. Det beskedet från Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf kom på torsdagen.

1

I permafrostens rike

BildreportageI republiken Sacha (Yakutia) lever invånarna under hårda villkor och stora klimatkontraster.

Regionala skyddsombud

”Skyddsombud behövs i kris”

KRÖNIKADet är minst sagt upp­rörande att de, mitt under pågående coronakris, meddelar att de tänker rösta nej till förslaget att låta de regionala skydds­ombuden komma in på fler arbetsplatser, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Håll pärlan skinande

Tvätta bilenBiltvättsproffset Silas Mulondo skulle aldrig köra in sin Toyota i en automattvätt. Det kan repa lacken. I stället visar han hur du får fram glansen i en gör-det-själv-hall.

Han är IF Metalls nya förbundssekreterare

Martin Gunnarsson är smålänningen som vill pröva nya sätt att värva medlemmar till IF Metall, och som med åren lärt sig att lugna ner sig lite.

”Lediga veckor kan jag vara med bandet”

PROFILENÄr det roligt att spela gitarr? Det ville Eki Kumpulainen ta reda på i sina tonår i Skutskär. Svaret ledde honom upp på scen och ut i världen med bandet Demonical.

”Bra Karl-Petter, men ta ett steg till”

DebattJag saknar fortfarande en tydlighet från LO:s styrelse om turordningsreglerna i las, skriver Jan-Olov Carlsson, IF Metallklubben på Volvo Lastvagnar Umeå.

Nödår, strejker, slit – och äventyr

ArbetarhistoriaHur var det att vara arbetare för hundra år sedan? Med usel lön, eländiga villkor och en polis som sköt skarpt. DA:s Pontus Ohlin hittar ett gammal­t brev och söker svar.

Gravid? Risk att du förlorar pengar

Väntar du barn och har ett riskfyllt jobb? Då kan du bli förbjuden att jobba – och förlora inkomst. Det hände Sandra Ekholm i Oxelösund.

Är det Tom Cruise som räddar oss?

KrönikaDet finns tid för tankar nu när verkligheten har blivit som en film, skriver Carl-Einar Häckner.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.