Industriarbetarnas tidning

Långsam nedläggning bäst för de anställda

25 november, 2009

Skrivet av KJELL JOHANSSON

Mellan åren 2005 och 2008 la Scania ner verksamheten vid fabrikerna i Falun och Sibbhult. I stället för snabb nedläggning valde Scania en långsam industriomställning. För 83 procent av de 1 250 anställda gick det att hitta personliga lösningar.

– För alla parter är Scania-modellen att föredra, säger Rune Wigblad, docent och universitetslektor vid Högskolan Dalarna, Falun.

I en forskningsrapport redogör han och Jonas Östberg för Scanias avveckling åren 2005 och 2008 av produktionen i vid Scanias fabriker i skånska Sibbhult och i Falun, Dalarna.

Rapporten slår fast att det går att förena socialt ansvar med smidig omställning sett ur såväl företagets som samhällets perspektiv. Och det kan ske under vissa givna förutsättningar.

Viktigt är att en strategisk omstrukturering genomförs under lång tid. I det här fallet är tidsrymden tre år. Det handlar inte om en nedläggning utan om en omstrukturering, en process.

När Scania bestämde att delar av produktionen skulle ligga utanför Scaniakoncernen signalerade man samtidigt att intresserade kunde höra av sig. Det ledde småningom till en avknoppning i både Falun och Sibbhult.

På så vis kunde 55 procent av den gamla sysselsättningen räddas kvar i ny organiserad form.

Trots inledande dipp i tillverkningen – när beslutet om omstrukturering meddelades – kunde produktionen snart nå normala volymer. Och ökade dessutom. Något som inte är ovanligt vid nedläggningar, säger Rune Wigblad.

Forskningsrapporten slår fast att processen behöver lång tid och att utökat antal tillfälligt anställda är ett måste. Likaså bör man pricka in en högkonjunktur. Det underlättar omställningsprocessen.

– Scaniamodellen beslutades när företaget trodde att konjunkturen var på väg att stabilisera sig, inte efterfrågan gick in i en lugnare fas, berättar Anders Williamsson, dåvarande platschef vid Scania i Falun.

– Istället gick vi mot all time high och fick investera i de fabriker vi skulle fasa ut. Vilket nog var tur eftersom det fungerade så pass bra.

– Men hade vi förstått vad som vi gett oss in på hade vi knappast tordats gå vidare.

En förutsättning för att klara en omställning modell Scania är att koncernledningen känner socialt ansvar. Och att det finns tillit mellan facket och företagsledningen. De ska kunna lita på varandra, också att de klarar trycket från sina respektive uppdragsgivare.

När rapporten presenterades under onsdagen fanns även Morgan Nilsson närvarande. Han var klubbordförande för IF Metallfacket vid Scania i Sibbhult och var med och drog det tunga lasset de här åren.

Morgan Nilsson har inget emot forskningsrapporten. Den är nog riktig på sitt vis. Men, säger han:

– Jag tror inte på lyckliga skilsmässor. Det finns dom där hemma som slutat hälsa. När jag som andra tänkte söka mig bort vädjade ledningen om att jag skulle vara kvar och fortsätta att företräda medlemmarna.

– Nu går jag utan jobb.

(Texten korrigerad 27 november)

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.