Industriarbetarnas tidning

Satsning på kompetens del av avtalskraven

2 november, 2009

Skrivet av

Avsätt en del av löneutrymmet till kompetensutveckling. Det föreslår Facken inom industrin i sin avtalsplattform.

I spåren av krisen slår industrifacken ett slag för trygghetsfrågorna. Stöd till utbildning och omställning ska göra mildra krisens effekter för den enskilde.

Trygghetssatsningarna ska göra på flera olika fronter. I första hand för att undvika uppsägningar. Men om uppsägningar är ofrånkomliga måste det finnas ett system som stöttar den enskilde i omställningen till nytt jobb.

Först av allt vill facken se att alla anställda ska kunna bredda och fördjupa sina kunskaper. Satsningen ska finansieras genom att parterna kommer överens om att en del av löneutrymmet avsätts till kompetensutveckling.

– Men då får det inte handla om verksamhetsnära utbildning som man skulle ha haft ändå, sa Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg vid dagens pressträff med facken inom industrin.

– Vi vill ha satsningar som verkligen höjer den enskildes kompetens. Det är viktigt för den enskilde och för näringslivets konkurrenskraft.

Hon konstaterade att parterna tidigare varit ense om andemeningen, men inte lyckats gå från ord till handling. Nu är det dags, sa hon.

Kompetensutveckling stärker den enskildes ställning på arbetsmarknaden. Men industrifackens trygghetspaket innehåller fler delar:

· Utbildning i stället för uppsägning. Parterna bör få med sig regeringen på ett system för att undvika eller i alla fall fördröja uppsägningar.

· Utbildning under uppsägningstiden. Är man uppsagd ska man ha rätt till utbildning under uppsägningstiden. På så vis underlättar man för den uppsagde att hitta annat jobb.

· Respekt för återanställningsrätten i lagen om anställningsskydd. I dag kringgås rätten genom anlitande av bemanningsföretag i stället för återanställning.

· Begränsa visstidsanställningarna. Inför golv och tak för längden på visstidsanställningen.

· Ett gemensamt rehabiliteringsavtal i syfte att få igång en rehabiliteringsprocess som får den sjuke i arbete igen.

· Omställningsstöd för visstidsanställda och långtidssjuka som förlorat jobbet på grund av ohälsa.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.