Industriarbetarnas tidning

Uppgörelse om bemanningsföretag på Ålö

12 januari, 2010

Skrivet av

Fack och arbetsgivare på Ålö kom överens till slut. När inte den egna personalen kan täcka upp för korttidsfrånvaro får bemanningsföretag anlitas. Men vid längre behov ska uppsagda visstidsanställas.

Några centrala förhandlingar behövdes inte, trots att det såg låst ut mellan de lokala parterna på verkstadsföretaget Ålö utanför Umeå i december. Efter nya förhandlingar i förra veckan kom fackklubben och arbetsgivaren överens om hur bemanningfrågan ska regleras.

Det var i november som företagsledningen begärde förhandlingar om att använda bemanningföretag trots att drygt 40 anställda sagts upp och skulle sluta vid årsskiftet. Ledningen ville ha möjlighet att hyra in arbetskraft vid frånvaro samt produktionsuppgångar, medan facket ansåg att man skulle visstidsanställa de arbetskamrater som blivit uppsagda.

Överenskommelsen i förra veckan innebär att man först och främst använder sig av en egen pool av anställda för att täcka upp för korttidsfrånvaro. Utöver den grundbemanning som behövs för att driva produktionen finns ytterligare 10 procent anställda, som täcker upp för den korttidsfrånvaro som normalt finns. Först när dessa 10 procent inte räcker till kan företaget använda sig av bemanningsföretag, men endast för att täcka frånvaro i upp till två veckor.

Vid längre behov ska uppsagda med förtur visstidsanställas. Samma sak gäller vid produktionsuppgångar.

Hans Andersson i klubbstyrelsen är relativt nöjd med uppgörelsen.

– Även om jag tycker att det är fel att anlita bemanningsföretag när det finns folk med återanställningsrätt, så känner jag att vi har fått ett ökat inflytande över bemanningsfrågan på ett bra sätt.

Produktionschefen Seth Karlsson skulle helst anlita bemanningsföretag även vid orderuppgångar, men känner ändå att det blev en bra överenskommelse.

– Det viktigaste för mig är att snabbt och effektivt ha bemanning på plats

Hans Andersson vill att lagstiftningen förändras så att bemanningsföretag inte kan tas in så länge uppsagda har förtur till anställning.

Inte ens för att täcka korttidsfrånvaro?

– Nej. Tidigare hade man tillräckligt med anställda för att hantera det.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.