Industriarbetarnas tidning

Swedwood föreslår oberoende kommission

22 april, 2010

Skrivet av

Ord står mot ord, säger Swedwoods personalchef Anders Schönström. Nu föreslår de att en oberoende revision ska se över förhållandena vid fabriken i Danville. Men det lokala facket får vänta utanför.

Swedwood känner inte igen sig i den beskrivning av villkoren på fabriken i Danville, USA, som Dagens Arbete har skrivit om. Men de tar frågan på högsta allvar, säger företagets personalchef Anders Schönström.

– Precis som vi har sagt flera gånger tidigare så har vi en helt annan uppfattning. Nu har vi föreslagit att vi ska göra en revision med hjälp av en tredje part. Vi hoppas att BTI (Byggnads- och Träinternationalen, red. kommentar) vill vara med som observatör.

Förhoppningen är att de externa observatörerna ska komma fram till att det inte råder några missförhållanden, men skulle något sådant dyka upp kommer det tas på största allvar, säger Swedwoods informationsansvarige Ingrid Steen.

Fabriken kommer dock fortfarande vara stängd för det lokala facket IAMAW som vill komma in och prata med de anställda.

– Om det är IAMAW eller något annat fack som är rätt, det har vi ju svårt att säga. Det är inte vår uppgift att utse ett fack. Det finns kanske också anställda som inte vill organisera sig över huvud taget och då får man acceptera det. Vi förhåller oss neutrala i den frågan. Det är upp till de anställda att organisera sig eller inte, säger Anders Schönström.

Swedwood vill inte påverka sina anställda åt vare sig det ena eller andra hållet, säger Ingrid Steen. Därför ska fabriken vara en fristad där de anställda inte exponeras för facket om de inte vill.

– Facken får naturligtvis kontakta våra medarbetare, men vi vill inte att det sker på vår fabrik förrän vi har ett majoritetsbeslut bland personalen. Då är dörrarna öppna.

Menar ni att om det finns fler fackförbund som vill organisera de här arbetarna så ska inte ett fackförbund favoriseras?

– Det är ju en sak i frågan att vi kan ju som företag inte agera där eftersom det är individens fria vilja.

Hur många fackförbund är det som vill komma in och prata med de anställda då?

Ja, det känner vi ju inte till så här, men det får vi ju titta närmare på i så fall. Det är ett fackförbund som har varit väldigt aktivt.

Om det nu är konkurrens mellan fackförbunden kan ni inte låta alla komma in och berätta vad de har att erbjuda, så att de anställda inte behöver känna sig rädda för att få information från facket.

– Jag vet inte hur görligt det är utan att vi överskrider våra befogenheter. Vi har bestämt att vi inte ska påverka våra medarbetare och det finns de som inte vill träffa något fack och då ska de inte behöva göra det på jobbet. Den där rädslan har vi svårt att förstå var den kommer ifrån, men vi tycker att det är jättetråkigt om den finns.

Det är väl ingen som tvingar de anställda att lyssna på eller gå med i det facket?

– Nej det är ett fritt val. Det är vars och ens egen ensak hur de vill med detta.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?