Industriarbetarnas tidning

Jennie såg sin chans att gå vidare

7 maj, 2010

Skrivet av KATARINA SJÖSTEDT

Jennie Lindqvist vill förverkliga en dröm. Hon är en av över två hundra anställda som tackat ja till avgångspaketet på Astra Zeneca.

– Man måste ha en plan!

Det är Jennie Lindqvists bästa råd till den som står inför valet; att lämna tryggheten eller inte. Hon var själv kluven inför beslutet. Sedan hon fyllde 20 år har hon sluppit all den otrygghet som många jämnåriga går omkring i. Hon har åkt till jobbet och fått sin lön, i tio år.

– Astra är ett väldigt tryggt företag att vara anställd på, säger hon.

Samtidigt såg hon sin chans, hon kunde inte föreställa sig ett bättre tillfälle att gå vidare och utvecklas. Och hon var inte ensam, strax över trehundra sökte paketet och 245 beviljades.

När Jennie väl fick det hade hon inte en tanke på att ta lite ledigt, trots att hon i princip hade två års försörjning fixad.

– Jag har hela tiden intalat mig att det är en tuff arbetsmarknad och var rädd att bli utan jobb, säger hon.

I stället började hon göra upp planer för att förverkliga en gammal dröm; att starta eget företag inom kosmetisk pigmentering. En typ av tatuering som görs för att fylla i exempelvis ögonbryn eller sudda ut ärr.

Samtidigt sökte hon jobb på olika håll. Av en slump fick hon anställning som ombud hos Folksam. Nu ska hon koncentrera sig på det, intresset för försäkringar har hon från Astra där hon jobbade fackligt i ett år, bland annat som försäkringsrådgivare. Men så fort tillräckligt med pengar finns vill hon gå den efterlängtade kursen i kosmetisk pigmentering. Då är hon redo att ge upp privatlivet ett tag och kombinera kursen med jobbet.

– Det kan det vara värt, för karriärens skull, säger hon.

Det var sensommaren förra året som beskedet om avgångspaketet kom. Verksamheten skulle effektiviseras enligt line-produktion, en metod som går ut på att undvika spilltid genom att jobba mer sammanhängande vid linorna.

– Det känns som att det kom i rätt tid, innan avgångspaketet var det lite tryckt stämning på Astra, säger Jennie.

Hon upplevde att många var less på sina jobb och behövde komma vidare. När beslutet om vilka som skulle få paketet kom i oktober spred sig en framåtanda bland arbetarna i produktionen. Framtidsplaner började diskuteras. Någon skulle utbilda sig till säljare, en annan skriva sitt examensarbete.

– Samtidigt tyckte ju de som skulle vara kvar att det var tråkigt att förlora så många arbetskamrater, säger Jennie.

De flesta har jobbat ihop i många år nu, Astra har i princip haft anställningsstopp sedan 2003. Redan för tre år sedan erbjöds ett avgångspaket som drygt fyra hundra antog. När alla från den här omgången successivt fått gå kommer man fortsätta att erbjuda pensionspaket för anställda som blir 60 år.

Astra Zenecas avgångspaket
Sex månader arbetsbefriad anställning.Fortsatt månadslön beroende på hur lång anställningen varit, maximalt nio månadslöner för de som varit anställd åtta år eller längre.100 000 kronor i avgångsvederlag.Hjälp från Startkraft, ett företag specialiserat på jobbcoachning, under cirka två år.
Ett annat exempel: Ericsson i Gävle
12 månaders arbetsbefriad anställning där man går ett program hos Startkraft som är ett företag specialiserat på jobbcoachning.Hittar man ett nytt jobb avbryts anställningen på Ericsson Supply Sight och resterande månadslöner betalas ut som avgångsvederlag.Man kan också välja att inte ta del av Startkrafts hjälp och få ut alla månadslönerna som ett avgångsvederlag.De som är över 58 år kan välja avgångspension på 65 eller 70 procent av lönen, beroende på ålder.
Läs också: Fem saker du bör tänka på innan du tar ett avgångspaket

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.