Industriarbetarnas tidning

Oklart om tjänstledighet för utförsäkrade

2 juli, 2010

Skrivet av

Är tanken att arbetsgivare ska kunna neka sjukskrivna att få tjänstledigt för att delta i arbetsmarknadspolitiska program? Den frågan skickade GS till socialförsäkringsministern. Svaret blev ja.

I vintras blev en medlem i fackförbundet GS utförsäkrad från sjukförsäkringen och hänvisades till introduktionsprogrammet på Arbetsförmedlingen. Men för att kunna delta i ett arbetsmarknadspolitiskt program måste han först få tjänstledigt från jobbet. Arbetsgivaren vägrade och mannen tvingades välja mellan att säga upp sig själv, för att ha rätt till programmet, eller att gå tillbaka till jobbet. Han valde att gå tillbaka, men klarar bara av att jobba halvtid. Resten av tiden har han ingen inkomst, eftersom han har nått den bortre gränsen i sjukförsäkringen.

I samband med den här händelsen skickade Leif Johansson, ombusman på fackförbundet GS, en fråga till socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson.

– Jag hade uppfattningen att det var regeringens intention att arbetsgivarna inte skulle kunna säga nej till tjänstledighet i de här fallen, säger Leif Johansson.

Men svaret från socialförsäkringsministerns politiska stab är att det ska vara upp till arbetsgivaren att avväga om tjänstledighet är att föredra framför att den anställde avslutar sin tjänst. ”Detta då det borde ligga i arbetsgivarens intresse att den anställde istället för att lämna sitt arbete kan återkomma till sin tjänst fullt arbetsför.”

– Om det är upp till arbetsgivaren att göra avvägningen vad som är att föredra, då är det klart att vissa tycker att det vore bättre att bli av med den anställde.

Genom att neka till tjänstledigt kan arbetsgivare tvinga långtidssjuka att säga upp sig själva, menar Leif Johansson. Det borde inte vara möjligt att säga nej, tycker han.

– När man inför en sån här åtgärd då borde man ha en lagstadgad rätt att få tjänstledigt.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.