Industriarbetarnas tidning

Besvikelse efter möte på Elanders i USA

7 september, 2010

Skrivet av

Mötet med Elanders USA-ledning och anställda blev en besvikelse för facket. Nu vill de ha hjälp av den svenska koncernledningen.

En ledning som är starkt negativ till facket, som sprider antifacklig information och anställda som är rädda för att det ska straffa sig att organisera sig fackligt. Så beskrivs Elanders USA-enhet av facket.

I snart ett års tid har Ralph Meers, ordförande för det lokala grafiska facket (GCC Teamsters), försökt etablera en kontakt med företagsledningen på Elanders USA-enhet strax utanför Atlanta. Varken telefonsamtal eller mejl har besvarats och det har varit omöjligt att ordna möten med de anställda.

Sedan det globala facket UNI rapporterade om svårigheterna till den svenska koncernledningen skedde en viss framgång. En tidpunkt fastställdes för ett möte mellan USA-ledningen, det lokala facket samt UNI.

Men mötet i slutet av augusti blev en besvikelse för facket.

– Jag ville tro att vi skulle kunna ha en fungerande relation med företaget, men det här mötet visade att så inte är fallet, säger Ralph Meers.

Enligt Ralph Meers och UNI:s representant Steve Walsh visade företagets vd ingen vilja till samarbete, utan anklagade facket för att förstöra för företaget. Parterna kunde inte heller enas om hur det globala avtalet som tecknats mellan UNI och Elanders ska efterlevas, särskilt paragrafen som säger att företaget ska var positivt inställd till att anställda organiserar sig fackligt.

Facket fick en chans att träffa personalen, men det var få som dök upp.

– De hade lagt mötet en halvtimme efter skiftbytet. Då hade många i första skiftet gått hem. De andra fick avdrag på lönen för den tid de var på mötet, säger Ralph Meers.

Ralph Meers har också märkt en rädsla bland de anställda.

– Vi har hört från flera anställda att någon arbetsledare har sagt att enheten kommer att stängas om de organiserar sig fackligt.

Elanders amerikanska vd tog, enligt facket, avstånd från sådana hot och ser allvarligt på dem.

Ralph Meers satte till en början stort hopp till det globala avtalet och Elanders högsta lednings vilja till bra fackliga relationer, men vad han hittills har sett gör honom missmodig.

– Den här sortens rädsla bland anställda har jag inte sett tidigare på ett företag som Elanders som ska vara progressivt.

Han tror att de dåliga relationerna mellan fack och företagsledning på sikt är dåliga för företaget, men att de inte kan göra mer nu lokalt.

– Ledningen är negativt inställd till facket. Det är en filosofi som är väldigt vanlig och som har byggts upp under lång tid.

För att de anställda ska känna sig trygga med att organisera sig tror Ralph Meers att det krävs att koncernledningen från Sverige kommer dit och träffar de anställda. Att de öppet deklarerar att Elanders respekterar de fackliga rättigheterna, att de är positiva till en organisering och att det inte leder till att enheten stängs.

Dagens Arbete har sökt Elanders svenska vd och koncernchef Magnus Nilsson. Han tar fackets rapporter från mötet på allvar, men vill prata med USA-ledningen innan han uttalar sig.

UNI har tidigare besökt flera av Elanders enheter, bland annat i Sydamerika. UNI upplever att Elanders överlag har en god relation till facket och att problemen i USA är ett undantag.

Fakta/Elanders och facket i USA
Den svenska tryckerikoncernen Elanders slöt 2009 ett globalt fackligt avtal med det internationella facket UNI. Grundläggande fackliga rättigheter ska följas på samtliga enheter. Företaget ska också ställa sig positivt till att anställda organiserar sig fackligt samt ge facket möjlighet att träffa de anställda i anslutning till arbetet.

I delstaten Georgia, där Elanders USA-enhet ligger, är mindre än 4 procent av arbetarna medlemmar i facket.

En studie, presenterad 2009 av Economic Policy Institute och American Rights at Work, visar att 63 procent av arbetsgivarna som står inför en facklig organisering förhör sina anställda om hur de ställer sig till facket, 47 procent hotar med konsekvenser som sänkt lön, 57 procent hotar att stänga ner arbetsplatsen och 34 procent sparkar anställda som vill organisera sig fackligt.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.