Industriarbetarnas tidning

De lyckas värva i facklig motvind

4 februari, 2011

Skrivet av

Amerikanska facket är döende. Men förbundet SEIU skördar framgångar med offensiva värvningskampanjer. En hårdkokt motståndare är svenskägda Securitas.

Den gula skolbussen parkerar några hundra meter från ingången till Securitas Bostonkontor, i nordöstra USA.

Banderoller och plakat viks ihop när ett 30-tal demonstranter vandrar mot byggnaden. Erfarenheter från tidigare aktioner har gjort att SEIU:s ledare vet vikten av att hålla låg profil för att hinna komma in osedda. Väl inne, men utanför Securitas glasdörrar, vecklas banderoller ut och slagord skanderas: ”Hey Securitas you hide, we can see your tricks and lies.”

Gruppen är en mix av unga och gamla. Vita, svarta och latin-amerikaner. Innanför Securitas glasdörrar ökar aktiviteten och anställda på grannföretag blir nyfikna och tittar ut.

– De gömmer sig därinne. Jag vill ha rättvisa. NU! ropar väktaren Bruce Fisher.

Han har varit militärpolis i Irak och Afghanistan. När frun födde tvillingdöttrar lämnade han militären. Nu försörjer han sig genom att vakta ett stort företag.

– 90 procent av väktarna på mitt företag vill bilda en fackklubb. Men företaget ignorerar och försöker skrämma oss, säger Bruce Fisher.

Demonstranterna sätter sig ner i korridoren. Ingen från Securitas vill prata med dem. De får svaret att högsta chefen är bortrest. En kostymklädd man uppenbarar sig och meddelar att polisen är på väg (bilden nedan).

SEIU:s Bryn Bollard avbryter aktionen.

–  Vi ska inte bli arresterade. Vi har visat upp oss. Det räcker.

Hotet om polis tar ingen riktigt på allvar. Folk vet att Bostons poliskår brottas med värre kriminalitet än demonstrerande fackförbund.

Amerikansk arbetarrörelse kämpar i motvind. I den privata sektorn är endast 7 procent medlem i något fack. Men SEIU (Service Employees International Union) sticker ut som förbundet som växer snabbast. 1996 valdes Andy Stern som ordförande och ett nytt organiseringsprogram sjösattes. Ett program som spridit sig till svenska fackförbund.

SEIU:s ledning insåg att offensiv organisering var enda räddningen. Ombudsmän som suttit instängda på kontor tvingades ut för att värva medlemmar. I dag anställs professionella värvare, eller organiserare.

På tio år växte SEIU med över 900 000 medlemmar och förbundet har i dag 1,9 miljoner medlemmar i USA, Kanada och Puerto Rico.

Efter demonstrationen mot Securitas samlas en grupp på SEIU-kontoret ”Local 615” i Boston och utvärderar dagens aktion. Allt gick smidigt. Folk var på tå och ramsorna som ropades bet bra. Men. Några är besvikna för att man inte hann innanför Securitas glasdörrar, innan de låstes.

– Securitas har ignorerat oss i ett år. Vi har skickat brev och ringt. De struntar i oss. Vi vill ha ett avtal om lägsta löner, betald sjukersättning och semester, säger SEIU:s Bryn Bollard.

Väktaren Bruce Fisher jobbar ute hela dagarna. Risken för förkylningar är stor.

– Efter influensan då jag inte fick betalt för sjukdagar bestämde jag mig. Vi måste bilda en fackklubb, säger han.

Amerikanska medlemsvärvare är kreativa och planerar väl. Ofta försöker SEIU organisera en hel byggnad åt gången. Arbetarna söks upp på luncher eller raster. Ibland krävs hembesök på kvällstid.

För att hålla ordning på potentiella medlemmar hängs stora pappersark upp på väggarna i ”krigsrummet” på SEIU:s Bostonkontor. Färgmarkeringar används för att kategorisera tänkta medlemmar. Viktigast är att hitta arbetsplatsernas naturliga ledare.

– När vi ringat in och lyckats få med dem går det lätt. De övertygar de osäkra, säger Bryn Bollard.

Gisela Lindstrand, kommunikationsdirektör på Securitas, säger att företaget stödjer sina anställdas rätt att bilda fackföreningar.

– Vår amerikanska verksamhet har en pågående diskussion med SEIU om var och hur kollektivavtal ska tecknas. Det är en diskussion vi för med dem och inte i medierna. Det stämmer inte att vi vägrat prata med dem. Vi har en kontinuerlig dialog, säger hon.

Få rättigheter för arbetare i USA
• Ungefär 12 procent av amerikanarna är fackanslutna. I den privata sektorn är siffran sju procent.
• Amerikansk arbetsmarknadskiljer sig från den svenska. Om det saknas kollektivavtal på en arbetsplats kan arbetsgivaren:
• Säga upp en person med omedelbar verkan, utan anledning. Ensidigt bestämma vilka som ska gå vid uppsägningar. Det är även fritt fram för arbetsgivaren att sänka lönen, och amerikanska arbetare har ingen eller mycket liten rätt till lön vid sjukdom.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.