Industriarbetarnas tidning

”Ett slag mot den fackliga utbildningen”

16 mars, 2011

Skrivet av TOOMAS LAAGUS

Facklig utbildning är hotad. Det menar IF Metalls förhandlingsombudsman Darko Davidovic som reagerat starkt över ett nytt lagförslag. Den nya lagen gör det svårare att få ledigt för studier.

– Det här är ett slag direkt mot den fackliga utbildningen, säger Darko Davidovic.

Den nya ledighetslagstiftningen som regeringen planerar att lägga fram den 22 mars innebär en översyn av reglerna för olika typer av ledighet från jobbet.

Darko Davidovic har särskilt reagerat på förändringarna som gäller ledighet för studier. Idag har en arbetstagare rätt att gå en facklig utbildning från dag ett. Men enligt det nya lagförslaget måste en arbetstagare ha varit anställd i minst sex månader eller sammanlagt tolv månader under de senaste två åren för att få ledigt för studier.

– Det är en jättestor inskränkning, säger Darko Davidovic.

Han påpekar att visstidsanställningar numera är vanliga. Därför kan det bli svårt att komma upp i den kvalifikationstid som ger rätt att delta i en utbildning.

– En del kan få jobba i flera år innan vi får en möjlighet att erbjuda dem en facklig utbildning.

Hanna Björknäs, som är jurist på arbetsmarknadsdepartementet, påpekar att syftet med den nya lagen är att göra ledighetslagarna så lika som möjligt. Då kan man inte ha speciella regler för fackliga utbildningar, menar Hanna Björknäs.

– Så fort man gör en massa undantag så blir det svårare att tillämpa.

Darko Davidovic på IF Metall vänder sig mot att den nya lagen innebär att en arbetstagare ska begära ledigt för studier minst två månader i förväg, vilket skapar praktiska svårigheter.

– Om folk hoppar av kan vi inte hålla utbildningen eftersom vi inte kan ta in någon annan istället.

Hanna Björknäs påpekar att den nya lagförslaget fortfarande behandlar fackliga utbildningar mer förmånligt. Enligt förslaget kan kortare fackliga utbildningar bara skjutas upp i högst två veckor av arbetsgivaren.

Idag måste en arbetsgivare som skjuter upp ledigheten för en anställd som vill gå en utbildning informera både den anställde och facket om skälen. Det nya lagförslaget innebär att arbetsgivaren inte längre behöver informera facket.

– Tanken är att det borde gå lika bra att ge beskedet till arbetstagaren och den arbetstagare som är missnöjd får informera sitt fack om det, säger Hanna Björknäs.

Darko Davidovic på IF Metall menar att den nya lagen kommer försvaga medlemmarnas möjligheter att ta strid för sina rättigheter när facket inte informeras.

– Det är klart att det här är en urholkning, säger han.

Hanna Björknäs på arbetsmarknadsdepartementet har förståelse för fackets synpunkt, men menar att tanken är att förenkla hur lagen tillämpas.

–Jag förstår deras synpunkt, men som ett led i regelförenklingsarbetet är det här sådant som skalas bort för att minska informationsbördan för arbetsgivaren, säger Hanna Björknäs.

Tanken med den nya ledighetslagstiftningen är att regeringen vill förenkla lagarna och minska företagens administrativa kostnader.

– Det här är inte en förenkling utan en inskränkning från fackligt håll. Det här är en inskränkning för möjligheten till facklig utbildning, säger Darko Davidovic.

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström vill inte kommentera det nya lagförslaget förrän propositionen lagts fram den 22 mars.

Texten är korrigerad 20/3 2011.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.