Industriarbetarnas tidning

Homosexuella män diskrimineras i industrin

21 mars, 2011

Skrivet av AGNETA PERSSON

Är du bög och söker jobb inom verkstadsindustrin? Då löper du lite större risk än heterosexuella män att inte få komma på anställningsintervju. Det visar ny forskning.

Forskare på Linnéuniversitetet i Växjö har låtit fiktiva personer med olika sexuell läggning söka lediga jobb som utannonserats av Arbetsförmedlingen. De homosexuella personerna talade i sina ansökningsbrev om att de var ihop med någon av samma kön, att de var aktiva i RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigande) och att de i flera år arbetat med Stockholm Pride Festival.

Det visade sig att homosexuella i mindre utsträckning än heterosexuella blev kallade till intervju, blev inbjudna att skicka mer information eller erbjudna jobbet. Vanligast var diskrimineringen i traditionellt manliga branscher, som verkstadsindustrin.

– Forskningen visar att attityderna mot bögar är starkare än mot lesbiska kvinnor, speciellt i machokulturer, säger nationalekonomen Lina Andersson som varit med och gjort studien.

Homofobin kan finnas både bland arbetare på golvet och hos cheferna på kontoret. I den aktuella studien är det ju hos cheferna som ansökningarna hamnat.

– Antingen har de själva de här attityderna eller så antar de attityderna på grund av sina anställda för att de vet att det kan bli problem, säger Lina Andersson. Om de agerar på sina egna preferenser eller på vad de anställda tycker vet vi inte.

Den diskriminering som studien visar på är förhållandevis liten jämfört med till exempel diskriminering på grund av etnicitet och ålder. Liten, men ska absolut tas på allvar, menar Lina Andersson.

För Jan Svärd på IF Metalls förbundskontor, kommer studieresultatet inte som någon överraskning.

– Vi vet sedan tidigare undersökningar att hälften av alla homosexuella inom industrin aktivt undviker att tala om vilken sexuell läggning de har.

Grundproblemet till homofobin, som finns både hos fackets medlemmar, chefer och facket självt, är enligt Jan Svärd okunskap. Sedan några år tillbaks ingår HBT-frågor (frågor som rör homo-, bisexuella och transpersoner) i fackets arbetsmiljöutbildningar. IF Metall har också en HBT-plats på sin medlemsportal med utbildningsmaterial, länkar, kontaktpersoner och diskussionsforum. Portalen når du som är medlem genom att logga in på fackets hemsida.

Läs också debattartikeln som forskarna skrivit på SvD Brännpunkt.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?