Industriarbetarnas tidning

Europafacket: Individuella löner ett hot

12 juli, 2011

Skrivet av HANS LARSSON

– Om den svenska fackföreningsrörelsen skulle gå med på en övergång till individuell lönesättning är det slutet för den svenska modellen, säger Europafackets Jean Claude le Douaron.

I förra veckans många seminarier i Almedalen framgick det tydligt att arbetsgivarna försöker flytta fram sina positioner när det gäller makten över lönesättningen.

Lönerna ska sättas så lokalt som möjligt, så nära medarbetarnas vardag det bara går, är många arbetsgivares uppfattning.

Arbetsgivarorganisationen Almegas vd Jonas Milton är en av de främsta förespråkarna för individuell lönesättning:

– Då får man en lönesättning som tar hänsyn till de olika företagens betalningsförmåga. Går företagen bra kan de betala mer, går de dåligt betalar de mindre, menar Milton.

Bland vissa akademiker och tjänstemannagrupper andas en viss förståelse för argumenten, men på LO-sidan är individuell lönesättning ett rött skynke.

Och Europafackets utsände i Almedalen, fransmannen Jean Claude le Douaron, förvånade sig över arbetsgivarnas offensiv i den här frågan:

– Det vore slutet för den svenska modellen. Jag kan verkligen inte se att fackföreningsrörelsen skulle kunna gå med på individuell lönesättning, säger han.

Arbetsgivarna är alltid ute efter att få allt, menar le Douaron, men det går inte att få allt, man måste kompromissa och komma överens.

– Om arbetsgivarna tror att de kan förhandla sig till fredsplikt centralt och sedan skjuta ut lönebildningen på lokal nivå är dom mer än lovligt naiva.

– Det är en teoretisk omöjlighet för facket att gå med på detta. Facken skulle gå under. Det finns ju ingen anledning för löntagare att vara med i facket om lönerna förhandlas individuellt. Och det är kanske det som är arbetsgivarnas underliggande syfte, säger Jean Claude le Douaron.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.