Industriarbetarnas tidning

Männen som fick Schyman att se rött

5 juli, 2011

Skrivet av HANS LARSSON

ALMEDALEN

Två paneldebatter i rad med sammanlagt nio ”gubbar” som diskuterade kvinnolöner – det blev för mycket för Gudrun Schyman:
– Teknikföretagen borde skämmas, dundrade hon.

Teknikföretagens seminarium i Almedalen skulle handla om det så kallade Märket i avtalsrörelsen, alltså industrins roll som lönenormerare genom att gå före och sätta ”märket” för andra förhandlande parter.

Men seminariet kom till stor del att handla om kvinnolöner. Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ (bilden), fanns i publiken och hon besitter fortfarande förmågan att stjäla uppmärksamheten och placera sina egna hjärtefrågor i centrum.

– Den här sammansättningen av panelerna är ju helt exempellös. Vad tänker Teknikföretagen med? Klart det spelar roll vilket kön debattörerna har, säger Schyman till Dagens Arbete.

– När bara gubbar diskuterar kommer dom lätt överens om att kvinnolöner inte är något problem. Debatten visar tydligt att arbetsmarknadens parter inte klarar av det här. Det behövs politiska beslut om vi ska få jämställda löner, menar Schyman.

Men ”gubbarna” i de båda panelerna var inte intresserade av några politiska lösningar. Lönefrågorna ska även fortsättningsvis skötas av arbetsmarknadens parter. Och LO:s avtalssekreterare Per Bardh var den ende som sträckte ut handen till Gudrun Schyman:

– Kvinnors löner är för låga. Jag lovar att vi kommer att ta fighten för att höja dem, sa Bardh.

Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe var mera kallsinnig:

– Det fungerar inte så att man kan föra över löner från en bransch till en annan. Byggnads och Elektrikerna har deklarerat att dom är beredda att stå tillbaka för att Kommunals kvinnor ska få högre löner. Om manliga arbetare i privat sektor går med på noll-avtal, hur ökar det kommunernas betalningsförmåga?, frågade Weihe retoriskt.

Och Christer Ågren, vice vd i Svenskt Näringsliv, menade att det är rimligt att det finns löneskillnader mellan män och kvinnor:

– Kvinnorna utför enklare jobb, finns i branscher där uppgifterna inte är lika kvalificerade. Det är den strukturen man i så fall ska ändra på, inte att det är skillnad i lön mellan kvalificerade och mindre kvalificerade jobb.

Anders Ferbe, IF Metalls vice förbundsordförande, pekade på att det även finns lågavlönade män:

– Vi organiserar tvätteriarbetarna, som är dom lägst avlönade på hela arbetsmarknaden. Där finns både kvinnor och män. Så vår utgångspunkt är att man ska höja dom lägsta lönerna, oavsett kön.

– Men visst är låga kvinnolöner ett problem, som måste lösas. Och här saknar vi en aktiv medverkan från arbetsgivarsidan, sa Ferbe.

Att industrin ska gå före i avtalsförhandlingarna och sätta ”märket” för övriga parter rådde det dock stor enighet om.

– Industrin är Sveriges motor och måste därför gå före. Om andra grupper får ut mer skadar det svensk ekonomi, sa Anders Weihe.

Och Dag Klackenberg, vd i Svensk handel, som tidigare fått hård kritik från sina arbetsgivarkollegor för att han gått med på för stora löneökningar, ställde också in sig i ledet:

– Det är nödvändigt att vi har ett ”märke” i avtalsförhandlingarna och det är industrin som är loket som drar ekonomin. Då är det rimligt att dom går före.

– Men när man jämför olika branscher är det viktigt att veta att inom handeln förekommer ingen löneglidning. För oss är det den centrala uppgörelsen som gäller, medan det i andra sektorer, industrin till exempel, förekommer en hel del påslag utöver det centrala, sa Klackenberg.

Och Gudrun Schyman fick sista ordet med en illa dold ironi:

– Jag förstår inte varför arbetsgivarna betalar högre löner än dom behöver. Dom kan ju anställda kvinnor i stället…

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?