Industriarbetarnas tidning

Överens – men om vad?

5 juli, 2011

Skrivet av HANS LARSSON

ALMEDALEN

LO och Svenskt Näringsliv är överens om beskrivningen – men inte om vad som behöver göras. Så kan man förenklat sammanfatta diskussionen om den gemensamma rapport som organisationerna tagit fram om turordningsreglerna i Las, Lagen om anställningsskydd.

För några veckor sedan presenterades den gemensamma rapport som visar att LO och Svenskt Näringsliv i stort sett är överens om hur turordningsreglerna i Las fungerar.

I Almedalen diskuterades på tisdagen hur man ska gå vidare och hur man eventuellt ska kunna bli överens om på vilka punkter reglerna behöver förändras.

Christer Ågren, vice vd i Svenskt Näringsliv, verkade vara mest angelägen om att få till stånd ändringar i turordningsreglerna:

– Vi lever fortfarande under oket från 70-talet, men hoppas ändå kunna få igenom vissa förändringar. Det gäller till exempel att man ska kunna ta större hänsyn till personliga egenskaper vid uppsägningar, inte bara gå på det formella, utan bedöma hela människan. Alla är ju inte utbytbara.

LO:s avtalssekreterare Per Bardh vill dock dra i bromsen på den punkten:

– Arbetsgivarna har idag möjligheten att hänvisa till särskilda kvalifikationer vid uppsägningar. Ska man till det lägga även personliga egenskaper riskerar vi få godtyckliga bedömningar. Hur långt ska arbetsgivaren få gå? Det här är en svår ekvation, tycker Per Bardh.

Men båda var överens om att det ett stort framsteg att man lyckats ta fram en gemensam rapport som beskriver hur Las tillämpas och hur företag och fackliga organisationer runt om i landet ser på turordningsreglerna.

– Det har funnits en delvis osaklig debatt kring dom här frågorna. Nu kan vi förhoppningsvis slippa det i fortsättningen, säger Per Bardh.

– På en del håll har det hävdats att Las inte är något problem för företagen. Nu vet vi att det finns problem och vad dom består i, fyller Christer Ågren i.

Efter sommaren kommer man på respektive håll, LO och Svenskt Näringsliv, att gå vidare med interna diskussioner kring rapportens innehåll. Och ambitionen är att på sikt hitta en gemensam lösning.

– Det är alltid bättre att vi löser frågorna i avtal, än att politikerna går in med lagstiftning, säger Per Bardh.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?