Industriarbetarnas tidning

Stor oenighet om individuella löner

8 juli, 2011

Skrivet av HANS LARSSON

ALMEDALEN

Ska lönerna förhandlas fram centralt eller i individuella förhandlingar ute på företagen. Den frågan är på väg att segla upp som en stridsfråga inför höstens avtalsrörelse – åtminstone om man ska döma efter flera seminarier i Almedalen den här veckan.

Jonas Milton, vd i arbetsgivarorganisationen Almega, är en av de främsta förespråkarna för individuella löner. Han skulle helst se helt sifferlösa centrala avtal och att allt ansvar för lönebildningen trycks ut till de enskilda företagen:

– På det sättet får man en lönesättning som tar hänsyn till företagens betalningsförmåga. Företag som går bra kan betala mer, företag som går dåligt får betala mindre, säger Jonas Milton.

Åsikter som får de fackliga organisationerna, åtminstone de på LO-sidan, att se rött:

– De företag som inte kan betala kommer inte att överleva. Försöker vi hålla dem under armarna med lägre löner blir Sverige sakta men säkert ett fattigare land, säger LO:s avtalssekreterare Per Bardh.

Och GS-fackets ordförande P-O Sjöö är inne på samma linje:

– Arbetsgivarna borde ställa upp på att lösa lönebildningen centralt. Annars riskerar vi få en huggsexa, där olika grupper klättrar på varandra. Det är inte bra för samhällsekonomin och dessutom riskerar hela den svenska modellen att spricka. Arbetsgivarna ska inte försöka blunda för den risken, säger P-O Sjöö.

Medlingsinstitutets generaldirektör Claes Stråth tar inte ställningen i den här striden mellan arbetsgivare och fack, men sätter in frågan i ett historiskt sammanhang:

– Förr var det mycket individuella förhandlingar och huggsexa på arbetsmarknaden. I och med tillkomsten av Industriavtalet gick ju arbetsgivarna med på att lönerna skulle förhandlas fram centralt i Stockholm, påpekar Stråth.

Hur man ska kunna minska löneskillnaderna mellan kvinnor och män är en annan stridsfråga:

– Det är ingen lätt fråga att ändra relativa lönelägen, men vi tror att det med hjälp av LO-samordningen ska gå att få upp lönerna inom kvinnodominerade branscher, säger P-O Sjöö.

Per Bardh, LO:s avtalssekreterare, menar att det måste gå, annars riskerar det att bli lagstiftning på området:

– Vi parter måste visa att vi är beredda att rätta till dom här orättvisorna, annars är det risk att politikerna lägger sig i. LO kommer i alla fall att slåss för kvinnolönerna, säger Bardh.

Men Almegas Jonas Milton har ingen förståelse för de fackliga resonemangen:

– Bästa sättet att komma åt orättvisa löner är att gå över till individuell lönesättning. Då kan den kvinna som är missnöjd med sin lön byta arbetsgivare, för att få högre lön.

– Det har sagts förut och det tål att upprepas: Om metallarbetarna går med på noll-avtal, inte får kommunerna mer pengar att betala lärarlöner med för det. LO:s idéer fungerar helt enkelt inte, slår Jonas Milton fast.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?