Industriarbetarnas tidning

Så fick klubben koll på inhyrningen

7 december, 2011

Skrivet av

Bemanningsföretag och beordrad övertid är svåra frågor för fackklubbarna. Men på ABB Robotics har klubben satt ner foten. Möt fackordföranden som tar emot inhyrda med öppna armar och lyckats lösa övertidsfrågorna.

Så löstes övertiden på ABB Robotics

  • På Robotics jobbar förmiddagsskiftet 05:42–14:06 måndag till fredag.
  • Eftermiddagsskiftet jobbar 13:54–23:18 måndag till torsdag.
  • Personalen växlar och jobbar antingen förmiddag eller eftermiddag en vecka i taget.
  • Enligt det lokala avtalet är det alltid förmiddagsskiftet som jobbar över på lördagar. Då vet personalen vilken dag som övertid kan bli aktuell.
  • Dessutom slipper eftermiddagsskiftet som är lediga på fredagar komma in på lördagar.

Tvist om arbetstiden

  • Övertiden har under flera år varit en viktig fråga för medlemmar som jobbar i line-produktion.
  • Medlemmar som inte hittat barnvakt eller velat närvara vid begravningar har fått skriftliga varningar om de vägrat övertid.
  • IF Metalls förbundsledning har fått hård intern kritik för de gemensamma kommentarerna till Teknikavtalet. Där anges att arbetstagaren är skyldig att arbeta övertid då arbetsgivaren anser att det är nödvändigt.
  • I den pågående avtalsrörelsen ställer IF Metall krav på att medlemmarna ska få mer inflytande över arbetstiden och rätten till sin fritid. Enligt Tomas With, ombudsman på förbundskontoret, är kravet formulerat som en uppskärpning av arbetsgivarens användande av övertiden.

På ABB Robotics i Västerås bygger robotar robotar vid löpande band. Men bara på ett fåtal stationer. De konstgjorda montörerna står sig fortfarande slätt mot mänskliga händer.

Nästan av hälften av arbetsstyrkan på nästan 400 personer är inhyrda.

När finanskrisen var över exploderade orderingången. Den bantade personalstyrkan fick kämpa hårt för att klara leveranserna av industrirobotar. ABB:s strategi var att öka andelen inhyrda.

– Vi har en bemanningsbransch som företaget använder. De kommer inte att sluta. Vi måste anpassa oss och ta emot de inhyrda. De är våra kompisar, säger Jonas Åkesson, IF Metalls gruppordförande på ABB Robotics.

Och Jonas Åkesson och hans gruppstyrelse har lyckats bättre än de flesta. På Robotics är 95 procent av de bemanningsanställda med i facket. Vägen till framgång är att bemöta inhyrda som alla andra.

– Men det här är ingen ’one man show’, vi i styrelsen gör allt tillsammans.

Efter att ABB brutit mot medbestämmandelagen fick Jonas Åkesson förhandlingsläge att skriva in i det lokala avtalet att IF Metall tar emot och introducerar alla nya. Då passar han på att undra om de är med i facket. Alla får frågan och erbjuds medlemskap.

– Det gäller att ta kommando och behålla initiativet.

Fackexpeditionen ligger strategiskt vid matsalen – det är lätt för alla anställda att komma till IF Metall.

– Och jag lägger en stor del av arbetsdagen på att gå runt och prata med folk. Skapa förtroende.

Ytterligare en strategi är att fackstyrelsen ska bestå av både män och kvinnor.

– I en del frågor kan det vara lättare att prata med representant av samma kön.

Under åren har Robotgruppen fått skäll för att man inte lagt mer kraft på visstidsanställningar i stället för bemanningsföretag. Också den egna verkstadsklubben uttryckte missnöje.

– Ett av motargumenten är lönerna. Bemanningsanställda går direkt in på snittlönerna. Sammantaget med bra lokala avtal blir de flesta nöjda.

En nyanställning direkt av ABB innebär lägre lön. Något som 21-årige Kristian Demir fått känna på. I drygt ett år jobbade han på bemanningsföretaget Adecco. Nu har ABB bestämt sig för att anställa 35 personer och Kristian Demir är en av dem. Men lönen blev 1 500 kronor lägre.

– Självklart känns det. Men ett fast jobb är bättre, tryggheten är viktigare, säger han.

I sina försök att få inhyrda att känna delaktighet har facket sett till alla får delta i företagets årliga kick-off. Dessutom får alla som kommer in på ABB tre eller sex månaders kontrakt.

– För mig är det självklart. Min farsa sa alltid: ’behandla dina medmänni-skor som du själv vill bli behandlad.’ Det har följt mig hela livet, säger Jonas Åkesson.

Också övertiden har fackstyrelsen på Robotics fått ordning på. De senaste åren har många anställda på företag med löpande band-tillverkning väckt frågan. Bolagen har beordrat övertid utan att ta hänsyn till personalens behov av vila och återhämtning. IF Metalls ledning har fått omfattande kritik från klubbar som menar att facket måste förhandla fram mer inflytande i övertidsfrågan. Hittills har alla sådana försök bemötts kallsinnigt från arbetsgivarhåll. I slutändan handlar det om makten att leda och fördela arbetet – arbetsledningsrätten.

Också på Robotics har man stött på problem.

– Strax före sommaren beordrades övertid, dubbelskift, på en röd dag. Då small säkringen för mig, säger Jonas Åkesson.

Efter semestrarna lyckades IF Metall förhandla fram ett lokalt avtal som reglerar övertiden (se faktaruta).

– Ledningen förstår att vi behöver folk som är utvilade.

Förutom ihärdigt fackligt arbete och strategiskt tänkande beror klubbens framgångar på bra kontakter med företagsledningen. Jonas Åkesson kommer överens om det mesta med produktionschefen.

– Det finns nog fackklubbar som inte bryr sig om inhyrda. De har inte fattat. Det handlar om vår överlevnad, säger Jonas Åkesson.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?