Industriarbetarnas tidning

Jennys mål: En mjukare arbetsplats

19 januari, 2012

SkyddsombudsåretI ett sekel har de vakat över din arbetsmiljö. I år fyller skyddsombuden 100. Jenny Nyström, ett av 280 skyddsombud på Volvo Torslanda, har en vision om att alla ska må bra på jobbet.

Jubileumsår

  • 2012 firar skyddsombuden 100-årsjubielum. Anledningen är att 1912 infördes en bestämmelse i dåvarande arbetarskyddslagen om att arbetstagarna hade rätt att utse ombud. Detta utvecklades sedan till dagens skyddsombud – en beteckning som började användas 1938.
  • Jubileet firas hela året: På LO-kongressen i maj, i Almedalen i juli och på skyddsombudens dag 24 oktober på Älvsjömässan. LO kommer dessutom att ge ut en jubileumsbok om skyddsombuden och arbetsmiljön.
  • IF Metalls alla skyddsombud ska den 22–23 oktober, i Europeiska arbetsmiljöveckan, genomföra skyddsronder på sina arbetsplatser. Där ska man ta upp fyra–fem frågeställningar, resultaten ska sammanställas och redovisas senare samma vecka, på Arbetsmiljöriksdag i Stockholm.

 

Skyddsombudet har rätt att stoppa arbetet

  • Enligt Arbetsmiljölagen ska skyddsombud utses på arbetsplatser med minst fem anställda. De ska företräda både ordinarie och inhyrd personal och utses av det lokala facket. Saknas facklig organisation kan arbetstagarna utse ett skyddsombud direkt.
  • Skyddsombud ska verka för bra arbetsmiljö och att arbetsgivaren uppfyller kraven i arbetsmiljölagen. Man har rätt att ta del av handlingar som rör arbetsmiljön, att få utbildning, att få delta vid planering av nya och ändrade lokaler med mera. På arbetsplatser med flera skyddsombud ska ett utses till huvudskyddsombud, som ska samordna arbetet.
  • En facklig lokalavdelning kan utse regionala skyddsombud (RSO) för arbetsställen där man har minst en medlem.
  • Om arbetet innebär omedelbar allvarlig fara och inte kan ändras genom att vända sig till arbetsgivaren har skyddsombudet rätt att stoppa arbetet. Stoppet gäller tills Arbetsmiljöverket tagit ställning.

– 54 sekunder får jobbet ta på varje arbetsstation. Det är den arbetstakten som präglar allt, konstaterar Jenny Nyström.

Hon är sedan åtta månader skyddsombud på motormonteringen vid Volvo Personvagnars Torslandafabrik i Göteborg. När Dagens Arbete ber Jenny beskriva arbetsmiljön i stort använder hon begreppet ”54-takt”:

– Du har 54 sekunder på dig att sätta dit växellådan på motorn, eller dra tre converterskruvar på växellådan och motorn då de sitter fast, eller leverera motorn till banan, eller växellådan, eller montera kompressorn för luftkonditionering på motorn.

Så produceras 54 bilar i timman. Den arbetstakten sätter också nivån för övrig verksamhet – exempelvis de många truckar som blåser tätt förbi. Det gäller att hålla sig på rätt sida de målade linjer på golvet som markerar körbana.

Jenny är en av de 32 på dagskiftet och det är här, på plats i den dagliga produktionen, som hon utför det mesta arbetet som skyddsombud.

– Jag har koll hela tiden. Testar till exempel att hjulen på vagnarna med kompressorer är låsta när jag går förbi. Eller att L-järnen sitter ordentligt fast i golven så inte lådor med material kan glida iväg.

Dessutom går Jenny och produktionsledaren varannan vecka en rond och kollar allt – från att vajrarna på vajerblocken är hela till vad helst som kommer upp – arbetskamraterna har en stående uppmaning att ta upp problem eller möjliga risker direkt.

Ibland krävs det att hon går ifrån till olika möten, men på en månad blir det inte mer än fem–tio timmar, tror Jenny.

– Det är viktigt att jag är med vid planeringen av sådant som ska hända om ett halvår och då måste vara rätt från början.

Här ligger också belöningen, det som gör att hon gillar att vara skyddsombud:

– Jag känner att man kan påverka, att jag är delaktig och gör nytta. Det går att se resultaten och man får uppskattning för det som görs.

Men detta kommer inte av sig självt, det kräver ihärdighet och här finns det som Jenny tycker är tråkigast:

– Det kan ta så fruktansvärt lång tid att få igenom en förbättring, även om det är en enkel åtgärd som krävs. Så fort det kostar pengar tar det lång tid och då kan det kännas väldigt segt.

Nu har vi tagit oss till klubbexpeditionen där Carlos Rivero Da Silva, huvudskyddsombud för Volvo Verkstadsklubbs alla 7 000 medlemmar, har sitt kontor. Med drygt tjugo års erfarenhet av arbetsmiljöarbete har han perspektiv på detta med resultat:

– Det handlar om att komma överens, Arbetsmiljölagen trycker på detta med samverkan. Då måste man som skyddsombud vara någon alla lyssnar på, och det blir man genom att vara saklig. Det går att kortsiktigt vinna poäng hos arbetskamraterna genom att vara sur, men den som vill få respekt måste ha en saklig ton, konstaterar Carlos. Som uppenbarligen ser dessa egenskaper hos Jenny.

Men argumentens tyngd räcker inte, det krävs upprepning, ihärdighet. Framgång kräver en balans mellan tjat och saklighet. Och dessutom kunskap, Jenny ger exempel:

– En stor skillnad mellan motormonteringen  och andra avdelningar är den stora variationen på motorer. Vi har 60 olika växellådsvarianter, 25–30 motorvarianter och olika kombinationer av dessa. De ska alla hanteras på skilda sätt. Där känner jag att min kunskap om motorerna är viktig eftersom man måste förstå vad som händer i olika projekt. En liten förändring kan ändra mycket av vad som ska göras på de 54 sekunderna.

Även detta är en teknisk, ”hård” fråga. Men Jenny, som har en vision om att alla alltid ska må bra, vill jobba mer med de mjuka bitarna  – hur folk mår, hur de känner sig.

– Det är svårt men en utmaning och det gillar jag. Det finns inga forum för dessa frågor lika självklart som för de hårda frågorna. Här vill jag gärna ha mer på fötterna och få mer utbildning.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?