Industriarbetarnas tidning

Globala fack sätter press på Apple

27 mars, 2012

Skrivet av

Den globala fackföreningsrörelsen trappar upp ordkriget mot Apple och deras leverantörer i Kina. I ett öppet brev till Apple kräver man att de anställda får rätt att organisera sig.

Läs vårt reportage från Foxconn från i höstas:
De betalar mobilens pris

Brevet är ställt till Apples nye vd Tim Cook och har undertecknats av en rad organisationer, varav många fackliga. Däribland IMF, Internationella metallarbetarfederationen som organiserar 25 miljoner anställda i verkstadsindustrin i drygt hundra länder. Såväl IF Metall som Unionen är anslutna till IMF.

Brevet är en rejäl uppläxning av Apple. Å ena sidan beskrivs Apple som ett företag som gjort åtaganden vad gäller de anställdas rättigheter hos sina leverantörer. Å andra sidan beskrivs Apple som ett girigt företag som struntar i sina egna åtaganden.

Apples produkter tillverkas huvudsakligen i Kina. Det mesta produceras av Foxconn och Wintek. Rapporterna om missförhållanden i fabrikerna har kommit tätt. Hundratusentals arbetar med att ta fram Iphones och Ipads under omänskliga villkor.

100 timmars övertidsarbete är vanligt, trots att den kinesiska lagstiftningen bara tillåter en tredjedel. Arbetare har fått nervskador av polermedlet som ska göra surfplattorna blanka. Lönerna är mycket låga, cirka 800 kronor i månaden för tio timmars arbete 6–7 dagar i veckan. Många förtvivlade har tagit sina liv.

I det öppna brevet påminns Apple om de åtaganden företaget gjort om arbetsvillkoren hos underleverantörerna. Men ingenting har hänt för att förbättra de anställdas villkor, enligt brevskrivarna.

I uppropet krävs anständiga löner för de anställda så att de inte behöver jobba över för att försörja sig själva och sina familjer.

Bättre utbildning och bättre arbetsmiljöarbete efterlyses också.

Men det viktigaste kravet rör rätten att organiseras sig fackligt i självständiga fackföreningar i demokratiska val. Vilket är ett krav som går på tvärs med den rådande ordningen i Kina där bara den officiella fackföreningen godkänns.

Det finns ett slags facklig organisation på Foxconn. Men den misstros av de anställda. Ingen vet hur den valts och den anses gå företagets ärenden.

Samtidigt erkänner Apple rätten till fri organisering.

”Om Apple är uppriktig i sin uttryckliga respekt för föreningsfrihet måste företaget underlätta demokratiska fackliga val hos sina leverantörer”, skriver undertecknarna av det öppna brevet till Tim Cook.

För att undersöka arbetsvillkoren hos leverantörerna har Apple själva anlitat en organisation för att göra en egen granskning. En rapport väntas nästa vecka.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?