Industriarbetarnas tidning

Skarp kritik mot förslag till förbättringar i Iphone-fabriken

2 april, 2012

Skrivet av

Mindre övertid, bättre arbetsmiljö och ett bättre försäkringsskydd. Så kan Apple-arbetarna i Kina få det bättre, enligt en rapport som Apple själv har beställt. Men rapporten får kritik av medborgarrättsorganisationer.

I början av året gav Apple i uppdrag till Fair Labor Association att undersöka arbetsförhållandena för dem som arbetar åt Apples leverantörer i Kina.

Arbetsförhållandena vid den största leverantören Foxconn har fått stor uppmärksamhet efter de många självmorden vid en av fabrikerna för två år sedan.

På en månad intervjuades ett tusental anställda vid Foxconns tre jättefabriker som tillsammans sysselsätter långt över en halv miljon arbetare.

I förra veckan kom Fair Labor Associations rapport. Den rekommenderade en rad åtgärder för att förbättra arbetsvillkoren. Bland annat begränsning av övertiden från 80 timmar till den lagstadgade nivån på 36 timmar. Vid arbetsanhopningar måste Foxconn anställda fler och samtidigt kompensera de arbetare som mister sin övertidsersättning.

Fair Labor Association vill också ha ett slut på obligatoriska möten utanför arbetstid. Idag förmodas de anställda ställa upp på regelbundna, kvartslånga möten när de är lediga. De mötena måste ingå i den betalda arbetstiden, tycker Fair Labor Association.

Organisationen vill också se ett bättre försäkringsskydd och att de anställda får tillgång till det kollektivavtal som finns mellan företaget och det statliga, officiella facket. Foxconn har medgivit en handlingsplan för att öka det fackliga inflytandet i fabrikerna.

Rapporten från Fair Labor Association får skarp kritik från den organisation som under många år systematiskt kartlagt missförhållandena vid Foxconn, den Hongkong-baserade Sacom  (Students and Scholars Against Corporate Misbehavior).

Sacom anser att rapporten undvikit den viktigaste frågan: arbetsledningens ansvar. Det finns många vittnesrapporter om en brutal arbetsledning som ständigt kräver mer av de anställda.

Sacom pekar på några siffror som finns i Fair Labor Associations undersökning, men som inte lyfts fram i undersökningens slutsatser. 61 procent av de tillfrågade säger att de lider av et höga arbetstempot. Den som protesterar bestraffas.

Säkerheten och arbetsmiljön är också ett område som inte tillräckligt lyfts fram, enligt Sacom. 43 procent av de tillfrågade har blivit vittne till arbetsolyckor.

Utnyttjandet av studenter som gör ”tvångspraktik” på Foxconn under 3-12 månader tas bara upp i förbigående av Fair Labor Association, som kallar praktiken ”kontroversiell”.

Fair Labor Association rekommenderar Foxconn att minska övertidsuttaget. Men Sacom anser att företaget inte tillräckligt kompenserat arbetarna för den uteblivna övertidsersättningen. Grundlönen räcker inte för att tillgodose de grundläggande behoven, enligt Sacom som också påminner om att arbetstakten ökat och produktionsmålen skärpts samtidigt som övertiden minskat.

Sacom ser den höga personalomsättningen som ett mått på arbetsförhållandena på Fioxconns fabriker. Under ett år slutar var tredje. Av 420 000 anställda i Shenzhen-fabrikerna hade bara 20 000 en anställningstid som var längre än fem år. Halva arbetsstyrkan – 225 000 anställda – har en kortare anställningstid än ett halvår.

Den kartläggning som gjorts är det första steget, säger Sacom. Nu gäller det att få veta vilka åtgärder som ska vidtas för att förbättra villkoren vid Apples leverantörer. En lämplig åtgärd, enligt Sacom, vore att utlysa demokratiska fackliga val på fabrikerna.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?