Industriarbetarnas tidning

Facket kräver bättre trygghet för inhyrda

14 maj, 2012

Skrivet av Harald Gatu

Anna hade ett halvårs visstidsanställning hos ett bemannings- företag. När hon blev sjuk fick hon sparken. Nu vill facket göra det svårare att säga upp visstidsanställda.

  • LO:s 27:e ordinarie kongress hålls 25-28 maj i Stockholm.
  • Temat är ”Jag vill jobba!” Full sysselsättning och ett hållbart arbetsliv är frågor som lyfts på kongressen.
  • 300 ombud från 14 förbund ska tillsammans med LO:s representanter och styrelse behandla och rösta om ett antal rapporter samt 283 motioner. De berör bland annat arbetsmiljö, a-kassan, anställningsvillkor, socialförsäkringar och LO:s organisation.

Lördagen den 26 maj beslutar kongressen vem som ska efterträda Wanja Lundby-Wedin som LO-ordförande. NI dagsläget finns fyra kandidater:

  • Helén Pettersson (riksdagsledamot för S)
  • Karl-Petter Thorwaldsson (IF Metall),
  • Tobias Baudin (Kommunal).
  • Jan-Henrik Sandberg (Pappers).

Micael Arnström kommer att driva frågan som ombud på LO-kongressen. Det är LO som tecknar avtal för de bemanningsanställda.

– Det måste finnas en saklig grund för att man sägs upp från en anställning.

Till vardags jobbar Micael Arnström som ombudsman på IF Metall Halland. Det var där han kom i kontakt med fallet Anna (som egentligen heter något annat).

– Hon var vissanställd på ett seriöst bemanningsföretag. Men när hon var sjuk vid ett enda tillfälle visade det sig att hon hängde löst.

Anna var inhyrd på ett lager. Hennes hand överansträngdes och hon sjukskrevs. Under sjukskrivningen ringde bemanningsföretaget och undrade om hon ändå inte kunde komma tillbaka eftersom det fattades folk på lagret.

Hon provade. Men handen smärtade och hon såg sig tvingad att gå hem igen. Då sa företaget upp henne trots att hon hade flera månader kvar på den tidsbegränsade anställningen.

Ett bemanningsföretag behöver inte motivera uppsägningen av en visstidsanställd. Det räcker med att varsla 14 dagar i förväg om arbetsgivaren vill avbryta anställningen.

– I praktiken fungerar det som en provanställning som man kan avsluta när som helst, säger Micael Arnström.

– Jag tror att det här är mycket vanligt ute på företagen. Ett större problem än vad vi kanske anar. Om du inte faller bemanningsföretaget på läppen kan du åka ut illa snabbt.

– De behöver ju inte motivera varför.

Han befarar att visstidsanställda på bemanningsföretag inte vågar kontakta den lokala fackklubben på inhyrarföretaget om det skulle vara problem.

– Säg att någon kollar sin lön med facket och man upptäcker att han eller hon har fel lön. Denne klagar hos sin arbetsgivare bemanningsföretaget – som i sin tur svarar med en uppsägning av visstidsanställningen i förtid.

– Det sänder ju en signal till de andra att hålla tyst och inte kolla om lönerna är rätt.

IF Metallavdelningen i Halland vill nu att LO arbetar för att skärpa skrivningarna i bemanningsavtalet. Arbetsgivaren måste kunna påvisa saklig grund för att en visstidsanställd ska kunna sägas upp, tycker avdelningen i sin motion till LO-kongressen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?