Industriarbetarnas tidning

”Jag är glad varje dag jag har ett jobb att gå till”

11 maj, 2012

Skrivet av

Hur är det att jobba för bemanningsföretag? ”Helt ok”, skönt att ha ett jobb”, är några av svaren vi fått . ”Men visst vore det tryggare att vara anställd direkt av företaget man jobbar för”.

 

 

 

 

Susanne Eriksson, Lernia,

inhyrd på Gnutti Powertrain, Kungsör
– Hellre bemanningsföretag än arbetslös. Jag jobbade på Getrag i Köping som montör i nio år innan krisen kom. Då var vi många som blev av med jobbet. Gick arbetslös i nästan vilket var hemskt. Sedan blev jag rekryterad till Adecco och senare Lernia. Här på Gnutti monterar jag. Har varit inhyrd här i två år nu. Vi behandlas bra, har likadana kläder som de som är anställda på Gnutti. Det görs ingen skillnad på oss. Det känns som om man kommit rätt”.

 

Kerttu Kyllönen,
Manpower,
inhyrd på Gnutti Powertrain,
Kungsör

– Jag är glad för varje dag jag har ett jobb att gå till. Jag har varit på så många arbetsplatser som lagts ned. Till och med från ett bemanningsföretag har jag blivit uppsagd från, Adecco i Surahammar.

– Hit till Gnutti kom jag hösten 2010. Det är toppen här. Trivs verkligen men monteringsjobbet. Hur det skulle kunna bli bättre för oss inhyrda? Men snälla, inte tänker jag på sånt. Jag är som sagt lycklig över att få gå till ett jobb.

 

 

Hasse Emet, Lernia,
inhyrd på Gnutti
Powertrain, Kungsör.
– Helt okej. På den här arbetsplatsen har jag i tur och ordning varit inhyrd först några månader, sedan tillsvidareanställd i sex år, uppsagd, visstidsanställd och nu inhyrd igen sedan ett drygt år. Länge gjorde jag i stort sett samma jobb, montering. I dag är jag maskintekniker. När de första visstidsanställda blev inhyrda tänkte jag ’va fan’ men det har varit bra. Alla här behandlas lika, det är viktigt. Och så fick jag en annan befattning. Men helst skulle jag vilja vara tillsvidareanställd på Gnutti. Tror att det är tryggare om något skulle hända mig.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.