Industriarbetarnas tidning

Fyra av fem GS-företag bryter mot diskrimineringslagen

28 juni, 2012

Skrivet av

Bara ett av fem företag inom GS avtalsområde har upprättat en jämställdhetsplan och genomfört lönekartläggning de senaste tre åren, enligt en undersökning. Fyra av fem företag bryter därmed mot diskrimineringslagen.

Så säger diskrimineringslagen

  • Alla arbetsgivare med 25 anställda eller fler ska upprätta en skriftlig jämställdhetsplan minst vart tredje år.
  • Därtill ska planen även innehålla en översiktlig redovisning av handlingsplanen för jämställda löner, dvs. lönekartläggning.

– Det måste bli lite mer verkstad kring de här frågorna, säger Madelene Engman, ombudsman på GS, som varit med och genomfört undersökningen.

I samband med att GS genomförde en stor arbetsmiljöundersökning fick de signaler om att löner och villkor skilde sig åt mellan män och kvinnor på arbetsplatserna. Fackförbundet gjorde därför en ny undersökning där alla förtroendevalda på arbetsplatser med minst 20 medlemmar fick svara på om företaget hade en jämställdhetsplan.

Ett av tre företag har upprättat en jämställdhetsplan i tid, och ett av tre företag har genomfört en lönekartläggning de senaste tre åren. Men enligt diskrimineringslagen är företag med minst 25 anställda skyldiga att både ha en aktuell jämställdhetsplan och göra lönekartläggning. Det kravet lever endast ett av fem undersökta företag upp till.

En vanlig förklaring till att lagen inte följts är enligt undersökningen att varken de förtroendevalda eller företaget anser att det finns några oskäliga löneskillnader på arbetsplatsen. En annan förklaring är att de förtroendevalda känner sig osäkra på hur man gör och att arbetsgivaren är rädd att det ska ta mycket tid och bli dyrt.

– Man kan säga att vi misstänkte de här resultaten. Nu ska vi dels informera våra förtroendevalda mer om hur vi ska se till att de här redskapen faktiskt används. Branschen är mansdominerad och här finns kvinnor som har fel lön, och som beskriver sin psykosociala arbetsmiljö annorlunda än sina manliga arbetskamrater.

– Men sen lutar jag också åt att vi måste jobba mer för att få in de här frågorna i kollektivavtalen. Det finns en lagstiftning men ingen myndighet som har tid att följa upp att den följs. Många företag på vårt område har dessutom få anställda och behöver inte ens göra jämställdhetsplaner enligt lagen.  

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.