Industriarbetarnas tidning

IF Metall vill ha schystare bollar

1 juni, 2012

Skrivet av

Låga löner, långa arbetstider och farlig arbetsmiljö. De som tillverkar sportartiklar arbetar under svåra förhållanden. Nu vill IF Metall att idrottsrörelsen engagerar sig mer för dem som tillverkar fotbollar och matchställ.

Lagom till sommarens fotbolls-EM och OS har IF Metall undersökt hur intresserad idrottsrörelsen är av att försöka påverka arbetsförhållandena. Rapporten heter Idrottsrörelsen – bryr den sig om hur kläder och utrustning tillverkas?

Mats Svensson, internationell sekreterare på IF Metall:

– Den svenska idrottsrörelsens säkerställande av de sociala villkoren hos sina leverantörer är inte särskilt utvecklat.

Men, tillägger han, det beror inte på ointresse.

– Det glädjande är att det finns ett intresse hos Riksidrottsförbundet och dess medlemsförbund. Men de anser själva att de har för dåliga resurser.

– Det vi hoppas nu är att Riksidrottsförbundet utvecklar en policy som kan ge rekommendationer till förbunden. Där har vi erbjudit oss att bidra med det som vi kan.

IF Metall har granskat Riksidrottsförbundet och dess medlemsorganisationer samt Sveriges olympiska kommitté, SOK.

Riksidrottsförbundet och dess medlemsorganisationer saknar etisk kod för inköp. SOK använder sig av en internationell uppförandekod som uppfyller de krav som formulerats av FN-organet ILO.  Men där saknas möjligheten att teckna internationella fackliga ramavtal.

Rapporten säger att kunskapen om arbetsvillkoren i sportindustrin är låg bland Riksidrottsförbundets medlemsförbund. Inget förbund har försökt engagera sina egna medlemmar i frågan. Än mindre tas rättvisefrågorna upp på förbundens hemsidor.

En kartläggning av idrottsrörelsens inställning gjordes inför förra OS 2008. ”Sedan dess har idrottsrörelsens engagemang kring etik vid inköp inte förbättrats. Det etiska arbetet står och stampar på samma fläck”, heter det i rapporten.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.