Industriarbetarnas tidning

Läsare tycker till om DA

29 juni, 2012

Skrivet av

Rihanna, Thåström och Dagens Arbete. Alla finns de på plats bland 40 000 festivalbesökare på Peace & Love i Borlänge. ”Bra att DA är här. Det är kul att få träffa dem som gör tidningen”, säger Juha Mäki som jobbar på Vikmanshyttans plastfabrik.

– Tidningen är bra. Mycket är intressant, men jag kan inte påstå att jag läser allt. Svårt att hinna med när man jobbar heltid och har fyra barn.

Dagens Arbete medverkar på Peace & Love för femte året i rad.

– Ett bra sätt att möta våra läsare utanför jobbet, säger Isak Krantz, till vardags redigerare på Dagens Arbete.

– Vi får tillfälle att prata tidning och få tips om hur vi kan bli ännu bättre. Dagens Arbete ingår som en del av LO-tältet och är den enda fackliga tidningen på plats. Många uppskattar att vi är här.

– Responsen från tidigare år har övertygat oss att Peace & Love är ett bra forum att visa upp oss på. Uppåt 40 000 väntas besöka årets festival som har ”En bättre värld” som tema”.

Vid sidan av alla artistuppträdanden hålls seminarier om exempelvis fotbollen som fredsmäklare, den positiva antirasismen och klimatkrisen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.