Industriarbetarnas tidning

Total otrygghet på plantagen

2 juli, 2012

Skrivet av Jon Weman

Osäker anställning, låg lön och usel arbetsmiljö är vardag för bemanningsanställda i Argentina. Den som protesterar riskerar att svartlistas. Bakom rekryteringen står de multinationella bolagen Adecco och Manpower.

– Vi talar om slaveri, något som vi inte kan tillåta i det tjugoförsta århundradet, sade Richardo Etchegaray från kontrollmyndigheten AFIP vid en razzia för drygt ett år sedan.

På gården El Algarrobo i provinsen Buenos Aires hittade myndigheterna 130 arbetare tätt inhysta i ett plåtskjul, som i solen förvandlades till en bastu. De saknade toaletter och rinnande vatten och hade ingen möjlighet att själva ta sig från platsen. Den utlovade lönen hade inte betalats ut.

Under våren 2011 gjordes ytterligare två liknande tillslag.

Arbetarna ”knipsade” blommor av hybridmajs. Odlingarna ägdes av jordbruksjättarna Nidera och Pioneer, men det är andra namn som är mer välbekanta i Sverige. Företagen som rekryterat arbetarna och forslat dem till plantagerna är Adecco, som i Sverige bland annat driver arbetsmarknadsåtgärder, och Ruralpower, lokalt dotterföretag till Manpower – världens största bemanningsföretag.

Agustina Desalvo, sociolog som studerat situationen på landsbygden, säger att knipsning är ett typiskt arbete där odlarna nästan alltid går via bemanningsföretag.

– Det är svårt att förutsäga när och hur länge behovet dyker upp. På det sättet får de bara precis så många arbetare de behöver precis för den tid de behöver.

Miguel Angel Serrano arbetade tidigare som inhyrd plockare.

– De berättar inte ens för oss vart vi ska eller hur mycket vi kommer få i lön, de säger bara ”det kommer bli bra”. Men det har hänt att blommorna inte slagit ut när vi kommit fram och vi har fått sitta två, tre, fem dagar och vänta mitt ute i ingenstans utan lön.

Han berättar att de andra gånger arbetat i 14 timmar om dagen sju dagar i veckan en hel månad.

– Men jag vet de som suttit två veckor utan arbete eller lön. Ruralpower hade bara rekryterat för att ha dem i reserv.

Ruralpower opererar genom ett nät av rekryterare, ”hövdingar”. De sätter  ihop arbetslag som sedan bussas runt mellan olika odlingar. När säsongen för knipsning är slut forslas de ofta vidare till bärskörd hos mindre företag som betalar ännu sämre.

Agustina Desalvo säger att de anläggningar där polisen gjort tillslag inte är några undantag.

– Det ser likadant ut på många ställen: usel mat och logi, långa arbetsdagar utan betalning för övertid, lön lägre än den som de utlovats.

Miguel Angel Serrano berättar om arbetsförhållandena:

– Man går under solen timme efter timme, och man har en rad två meter höga plantor till vänster om sig och en annan rad till höger, det rör sig inte en vindpust. Det har hänt att män kollapsat ute på fältet. I en del områden finns giftormar, men vi får inga stövlar. När det regnar, får vi inga regnkläder.

Trots den svaga lagstiftningen, och trots att Lantarbetarfacket har rykte om sig som ett av de minst stridbara i landet, inledde myndigheterna granskning i 42 olika fall förra året mot de stora multinationella bolagen i branschen, såväl jordbruksbolagen som bemanningsföretagen.

För Miguel Angel Serrano började problemen när han krävde ett nytt pack is till dricksvattnet vid lunchtid. Det de fått på morgonen hade hunnit smälta och vattnet var duschvarmt. Uppsyningsmannen blev ursinnig och gav hela arbetslaget sparken på stående fot. Beslutet drogs tillbaka. Men när det blev dags att knipsa odlingar längre söderut var det omöjligt för Miguel Angel Serrano att hitta jobb.

– Jag har hört från flera håll att jag är svartlistad av Ruralpower, säger han.

Enligt Agustina Desalvo är svartlistning ett vanligt sätt att upprätthålla disciplin.

– Jag vet exempelvis ett fall där det drabbade en man för att han invände mot att arbeta under ösregn utan regnkläder, berättar hon.

Miguel Angel Serranos räddning blev att han fick ett jobb på ett kooperativ stött av Ministeriet för social utveckling. Han längtar inte tillbaka till majsfälten.

Fotnot: Dagens Arbete har varit i kontakt med Manpower Argentina, men trots upprepade förfrågningar inte fått någon kommentar till anklagelserna.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?