Industriarbetarnas tidning

Individuella löner gav inte mer i plånboken

18 september, 2012

Kommunals satsning på individuella löner har inte gett mer pengar till de anställda. Det visar en aktuell studie där man jämfört olika avtalsområden. – Nu sneglar vi på industrins modell med lönesystem ute på företagen, säger Johan Ingelskog på Kommunal.

Fakta/löneavtal

  • Löneökningen i Kommunals största avtal med SKL förhandlas fram centralt i form av ett belopp som är ett genomsnitt. På varje arbetsplats bildas en pott genom att beloppet multipliceras med antalet anställda. Hur mycket var och en ska ha av den potten ska förberedas i individuella lönesamtal. Sen ska chefens förslag förhandlas med facket.
  • I nu gällande avtal finns ingen individgaranti, det vill säga det finns ingen garanti för att alla anställda får en löneökning.
  • Kommunal har 505 000 yrkesverksamma medlemmar. Av dem är 110 000 privatanställda (för 10 år sedan var de runt 10 000).
  • Pappers centrala avtal består av en löneökning med ett generellt påslag. Det är ett belopp som alla får, och en procentdel av lönesumman som ska fördelas i lokala lönesystem ute på arbetsplatserna (om de finns).

 

I studien har Kommunal jämfört löneutvecklingen i olika avtalsområden sedan år 2000. Ett av de granskade avtalsområdena har individuella löner och de andra, mindre avtalen, har tarifflöner. Det innebär att lönerna för alla medlemmar förhandlas fram centralt. Ingenting läggs ut individuellt.

Studien visar att de olika avtalsområdena fått ungefär samma löneökningar, oberoende av om lönerna lagts ut individuellt eller ej. Systemet med individuella löner har alltså inte gett någon löneglidning, det vill säga löneökningar utöver det centrala avtalet.

Johan Ingelskog, som är chef på Kommunals enhet för arbetsrätt och kollektivavtal, redovisade studien under ett besök på Pappers lönebildningskonferens. Han gav en tydlig bild av en satsning som inte riktigt blev vad Kommunal hoppats på.

– Men Kommunal har haft individuella löner i kommuner och landsting i 20 år. Det är något man får förhålla sig till, sa Ingelskog.

– Industrins lokala lönesystem ute på företagen kan vara ett sätt att gå vidare för oss. De garanterar fackets inflytande. Och medlemmarna skulle antagligen uppleva lönesättningen som mer rättvis. Det är också ett sätt att koppla ihop produktion, kompetensutveckling och lön.

Johan Ingelskog berättar att fackliga företrädare gett signaler om att medlemmarna behandlas olika i samband med individuell lönesättning. Det visar också en tidigare rapport. De som har fast jobb och arbetar heltid får större löneökningar än de som jobbar deltid, är visstidsanställda eller vikarier.

Förutsättningen för att individuella löner ska fungera är att chefen har lönesamtal med sina anställda. Men det är en seg process och många anställda får aldrig något lönesamtal.

– Det säger sig självt att det är svårt att få lönesamtalen att fungera, säger Ingelskog. Runt  450 000 medlemmar jobbar inom våra avtalsområden i kommun och landsting. Det blir 450 000 lönesamtal. Till det kommer alla andra yrkeskatergorier som samma chefer ska lönesamtala med.

– Det har gjort att det tagit onödigt lång tid att få ut löneökningarna.

Studien ingår i Kommunals lönepolitiska utredning som ska lägga sina förslag inför kongressen nästa år.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.