Industriarbetarnas tidning

Arbetsmiljön på Beab prisas av GS

7 november, 2012

Skrivet av

Skyddsronder, halkkörning och en certifierad arbetsmiljö. På företaget Beab i Borås finns arbetsmiljön alltid på agendan. Därför tilldelas de fackförbundet GS nya arbetsmiljöpris.

Certifiering

  • En ISO-certifiering innebär att man arbetar på ett strukturerat sätt inom t ex miljö och kvalitet. ISO-kraven anger vad som krävs och företaget definierar sedan själv hur man ska arbeta för att nå dit och utvecklas vidare. Var sjätte månad görs en revision av hur väl företaget tillämpar sina egna instruktioner.
  • Det finns ingen ISO-standard för arbetsmiljö. För att bli arbetsmiljöcertifierad ska man leva upp till kraven i föreskriften Systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 eller det internationella kravdokumentet OHSAS 18 001.
  • Ett ackrediterat certifierings-organ granskar att företaget lever upp till kraven, t.ex. ordning och reda, organisation och ständig förbättring.

I kväll var det premiär för fackförbundet GS nyinstiftade arbetsmiljöpris. Först ut att uppmärksammas för sitt arbetsmiljöarbete blev etikettproducenten Beab i Borås.

– Det känns kul. Vi gör ett bra arbete och försöker förbättra oss hela tiden, säger GS skyddsombud på Beab, Per-Olof Olofsson. 

– En överraskning, det är jätteroligt. Vi har ett hårt engagemang för arbetsmiljön och alla har varit inblandade från början, säger huvudskyddsombudet Johan Vantaa, medlem i Unionen.

Öppenhet och rak kommunikation mellan anställda och ledning är en av de viktigaste faktorerna för att arbetsmiljöarbetet fungerar så bra, anser de båda skyddsombuden.

– Det är aldrig några problem att ta upp något som behöver åtgärdas. Vi möter aldrig något motstånd. Vi har en öppen dialog och kan ha varandra som bollplank, säger Per-Olof Olofsson.

Ett exempel på en förebyggande insats som har införts är att alla tekniker och säljare har gått en kurs i halkkörning. Men oftast handlar arbetsmiljöarbetet om att ständigt ha frågan uppe på agendan och att följa de rutiner man har.

För att försäkra sig om att man jobbade på bästa sätt beslutade Beab att certifiera sitt arbetsmiljöarbete för tio år sedan.

– Vi hade redan kvalitetscertifierat oss enligt ISO 9000 och vi hade certifierat den yttre miljön med ISO 14000, så varför inte certifiera även vår arbetsmiljö, säger företagets vd Ulf Nordgärd.

Certifieringen innebar inga markanta förändringar, men arbetsmiljöfrågorna lyftes in i det dagliga arbetet ordentligt.

– Vi har ständigt med den här typen av frågor på ett naturligt sätt. Det är ingenting vi skakar liv i någon gång per år, säger Ulf Nordgärd.

Certifieringen innebär också att deras arbetsmiljöarbete inspekteras vid en revision två gånger om året.

Det var GS regionala skyddsombud i avdelning 6 väst, Ronny Mattsson, som nominerade Beab till priset.

– På Beab är arbetmiljöarbetet inte bara en pappersprodukt. Där fungerar det i praktiken också. Jag kände det direkt på dialogen. Jag märkte det på chefernas inställning till arbetsmiljöarbetet. Det får ta tid och det får kosta lite.

Kostnaderna är inget som Ulf Nordgärd vill fästa så stor vikt vid.

– Vi har inte pratat om det på det sättet. Det är klart att det kostar en slant, men… Arbetar man löpande med detta hela tiden så blir det inte så stora kostnader åt gången.

GS arbetsmiljöpris instiftas i år med anledning av skyddsombudens 100-årsjubileum.

– Vi vill uppmärksamma positiva exempel på mindre företag som har ett bra arbetsmiljöarbete, säger GS ombudsman Kenneth Johansson.

Motiveringen till att Beab tog hem premiärpriset 2012 lyder:

”Beab har systematiskt arbetsmiljöarbete som verktyg i samverkan med skyddsombud och arbetstagare. Skyddsronder genomförs fyra gånger per år, de genomför och följer upp handlingsplaner och riskanalyser. Punkten arbetsmiljö finns på alla mötens dagordning och företaget jobbar med den psykosociala arbetsmiljön.”

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.