Industriarbetarnas tidning

Ingen varnade 
Gustav för riskerna

20 februari, 2013

Skrivet av Marcus Derland och MIKAEL FÄRNBO

Är du inhyrd eller arbetar för en entreprenör? Se upp. Då löper du större risk att skadas på jobbet. 
Gustav Seppelin Solli är en av dem.

Vag skillnad mellan personaluthyrning och entreprenad

  • En entreprenör är en person eller företag som åtagit sig att utföra ett arbete mot en bestämd betalning. En entreprenör har ofta flera anställda, men det kan också vara en ensamföretagare som driver sin egen firma.  Ibland kan det vara svårt att skilja på vad som är personaluthyrning och entreprenad. Arbetsmiljöverket har sammanställt en tabell som hjälpmedel, här följer ett urval från tabellen. Hela tabellen hittar du på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Typiskt för personaluthyrning

  • Ersättning är bestämd per timme.
  • Inhyraren står för arbetsledning.
  • Inhyraren håller med verktyg och material.
  • Uthyraren kan inte disponera över den uthyrda arbetskraften. Om personalen ska bytas ut förutsätter det en överenskommelse med inhyraren.

Typiskt för entreprenad

  • Ersättningen är bestämd som totalsumma månad eller annan period.
  • Entreprenören står för arbetsledning
  • Entreprenören håller med verktyg och materiel.
  • Entreprenören kan efter egen önskan byta ut de som utför arbetet mot annan personal.

Gustav Seppelin Solli såg ångexplosionen. Sedan sköljde vattenånga och glödande kalk över hans kropp. Han lyckades få upp tröjan över munnen och hindrade därmed den frätande kalken från att komma ner i luftvägarna. Gustav Seppelin Sollis arbetskamrat dog av skadorna han fick den där kvällen på Nordkalk i Luleå 2011. Gustav Seppelin Solli vaknade upp sex veckor senare på Akademiska sjukhuset i Uppsala med omfattande brännskador.

Gustav Seppelin Solli var inhyrd 
i andra eller tredje led i en entreprenörskedja. Totalt var de sju stycken som jobbade, från fyra olika företag. Uppgiften var att ta loss en stor kalkklump som fastnat i den flera hundra grader varma ugnen. De sprutade vatten på den glödande kalken vilket orsakade ångexplosionen.

– De andra visste lika lite som jag, jag hade bara fått reda på att jag skulle komma dit. De hade visat, så här ska ni göra. Vi var nya. Som ny börjar du inte ifrågasätta. Tänkte inte på att det kunde hända något. Om någon säger att jag ska hålla en vattenslang och spruta vatten så skriver jag timmar på att hålla vattenslang, säger Gustav Seppelin Solli.

Det är bara rent vansinne. Men det är ju så, tid är pengar, det är väl så de har resonerat.

Vad tycker du om att ni fick göra det här under de här förutsättningarna?

– Vad ska man säga, det är bara rent vansinne. Men det är ju så, tid är pengar, det är väl så de har resonerat.

Efter den stora krisen 2008–2009 har många industriföretag varit försiktiga med att anställa. Bolagen eftersträvar flexibilitet och vill kunna anpassa arbetsstyrkan efter orderingång.  Personal som har för lite eller inget att göra är en ekonomisk belastning. Bemanningsföretagen erbjuder däremot arbetskraft som industriföretagen kan bli av med utan att behöva vänta ut långa uppsägningstider.

Men utvecklingen mot allt fler inhyrda har en baksida.  Arbetsmiljöverket visade i en rapport från förra året att antalet anmälda arbetsolyckor bland bemanningsföretag fördubblats under 2011.

– Arbetsplatsen kan ofta ha ett bra arbetsmiljöarbete. Men det blir problem om det kommer in en massa nytt folk som kanske inte har erfarenhet av industriarbete och saknar säkerhetstänket. Då är det viktigt med ordentlig introduktion, säger Lars-Erik Folkesson, arbetsmiljöombudsman på IF Metall.

Arbetsmiljöverkets siffror har kritiserats av arbetsgivarorganisationen Bemanningsföretagen som menar att det är en brist att myndigheten inte kan precisera var skadorna sker.

Det är inte bara inhyrda som finns i riskzonen. I takt med att industrierna allt mer inriktat sig på ”kärnverksamhet” har många arbetsuppgifter lagts ut på andra företag. Till det kommer underhållsstoppen, särskilt på de stora processindustrierna,  där mängder med underentreprenörer kommer in och jobbar i industrimiljöer de inte är vana vid.

– Ofta handlar det om entreprenörs-kedjor i flera led, där vet vi att det kan uppstå brister i säkerhetsarbetet, säger Lars-Erik Folkesson.

SVT:s Nordnytt har gjort en granskning av arbetsolyckor tre år bakåt i tiden på LKAB i Kiruna, SSAB i Luleå och Smurfit Kappa i Piteå.  Av 66 olyckor drabbade är 42 entreprenörer. Och i byggbranschen är det sedan länge känt att arbetsolyckor ofta sker långt ner i entreprenörskedjorna.

Vad tycker du om att allt fler arbetsplatser blir uppsplittrade på det här sättet, med allt längre entreprenörsled?

– Eftersom jag jobbat på en entreprenörsfirma har man varit runt på ganska många olika arbetsplatser. Jag har sett många som kommer dit och inte har en aning om vad de ska göra, säger Gustav Seppelin Solli.

– Luleå är en studentstad. Det finns studentförmedlingar. Inhyrda som kommer in till industrin och har ingen aning om vad de håller på med.

Vad tror du konsekvenserna blir?

– Ja, har du ingen koll på vad du håller på med så borgar det för att olyckor lättare ska kunna hända.

Vad ska man göra åt det?

– Jag tror först och främst på både utbildningar och säkrare anställningar. Om du kommer som ny så vågar du inte ifrågasätta. Med säkrare anställningar så törs du peka på saker mer.  

Du kanske också vill läsa…

Hovrätten fastställer tingsrättsdom

Hovrätten för övre Norrland fastställer tingsrättens dom i Nordkalkmålet där den förra platschefen dömdes för fyra fall av arbetsmiljöbrott och Nordkalk dömdes till att betala tre miljoner kronor i företagsbot.

Nordkalk: ”Ansvaret ligger på entreprenörerna”

(UPPDATERAD) Nordkalks advokater hävdar att de som hade ansvaret när olyckan hände 2011 var ett entreprenörsföretag och inte ett bemanningsbolag. Därför ligger huvudansvaret där, inte hos Nordkalk.

”Han har ett gott hjärta i grunden”

”Han har ett gott hjärta i grunden”

(UPPDATERAD) Hovrätten i Umeå har nu inlett rättegången mot företaget Nordkalk. Dagens Arbete rapporterar om efterspelet till en drygt sex år gammal olycka som dödade en person och skadade flera andra.

Ny rättegång om kalkugnsolyckan

Ny rättegång om kalkugnsolyckan

I morgon startar rättegången mot Nordkalk vid hovrätten i Umeå om olyckan vid kalkugnen i Luleå 2011, som krävde Johan Löfroths liv. Hans mamma Ewa Löfroth vill ha ett avslut: ”Jag hoppas att hovrätten markerar att så här får det inte gå till. Annars behöver vi inga lagar i Sverige”, säger hon.

”Med lite tur har jag spelat roll”

”Med lite tur har jag spelat roll”

Fyra år efter olyckan på Nordkalk. I dag: Konsult? Föreläsare? ”Jag kallar mig inte för nånting, känner inte att jag har nån titel”, säger Gustaf Seppelin Solli på hotell Havanna i Varberg.

DA kan vinna pris för historien om Gustaf

DA-reportern Elinor Torp nomineras till fackförbundpressen pris för bästa berättande text.

Nordkalk överklagar Gustaf-domen

Nordkalk överklagar domen för kalkolyckan i Luleå för drygt fem år sedan. Företaget går emot tingsrättens bedömning att de drabbade var inhyrda och att arbetsmiljöansvaret låg hos Nordkalk.

Från olycka till dom

Från olycka till dom

Två uppmärksammade dödsolyckor – i två olika länder. I Finland tog det 38 månader från olycka till dom, i Sverige 64 månader. DA visar att en av förklaringarna är dåligt utbildade poliser och överbelastade åklagare.

Nordkalks böter: 4 promille av omsättningen

Gårdagens dom gav Nordkalk en företagsbot på 3 miljoner kronor. Det motsvarar fyra tusendelar av företagets omsättning, eller 1,5 dags försäljning. Kritikerna pekar på Norge där det inte finns något tak för bötesbeloppen.

”Inte ens smäll på fingrarna”

”Inte ens smäll på fingrarna”

Gustaf Seppelin Solli är nöjd med att företaget fälls, men reagerar på platschefens villkorliga dom och på att Nordkalk fick rabatt på företagsboten.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.